Quentin Tarantino lægger efter alt at dømme ‘Star Trek’-film i graven

Quentin Tarantino lægger efter alt at dømme ‘Star Trek’-film i graven
Quentin Tarantino under filmfestivalen i Cannes i maj, hvor 'Once Upon a Time in Hollywood' fik premiere. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Spekulationen om Quentin Tarantinos næste – og efter eget udsagn sidste – film er stor. Igennem det seneste stykke tid har instruktøren vist interesse i alt lige fra et tredje kapitel i ’Kill Bill’-sagaen til en rendyrket horrorfilm. Det tætteste, vi har været på en mere konkret idé til en sidste film, er Tarantinos involvering i en R-rated ’Star Trek’-film hos Paramount. Men nu lader det til, at interessen er dalet hos instruktøren:

»Jeg tror, at jeg er på vej væk fra ’Star Trek’, men jeg har ikke haft den officielle snak med gutterne (hos Paramount, red.) endnu«, fortæller han i et Interview med Consequence of Sound.

Blandt fans har der også været en del reservationer omkring projektet, da manuskriptet er skrevet af Mark L. Smith (som skrev ‘The Revenant’). Ikke at der er noget galt med ham, men det ville være første gang nogensinde, at Tarantino instruerede en andens manuskript.

Derudover annoncerede Paramount for en måned siden, at ’Fargo’-skaberen Noah Hawley skulle stå i spidsen for et fjerde kapitel i den igangværende ’Star Trek’-serie med Chris Pine i hovedrollen som Kaptajn Kirk. Måske det skal ses som det sidste søm i kisten for et Tarantino-instrueret rumeventyr.

Således er vi stort set tilbage til scratch, når det kommer til Tarantinos næste film. Og spørger man filmskaberen selv, så mener han, at dette års ’Once Upon a Time in Hollywood’ på mange måder føles som hans svanesang:

»På en mystisk måde så føles denne film (Once Upon a Time in Hollywood, red.) som om, det er min sidste. Jeg har derfor fjernet presset for at lave det der sidste store voila-statement«, fortæller Tarantino i samme interview og fortsætter:

»Der var øjeblikke, da jeg skrev den, hvor jeg tænkte: ’Skal jeg egentlig lave den her nu? Skal jeg lave noget andet? Er det her nummer 10?’. Men nej, man kan ikke stoppe planeternes placering, hvem tror jeg, jeg er? Galactus? Hvis Jorden siger, du skal gøre det, så skal du gøre det. (…) På en eller anden måde så gav det mig en vis frihed. Jeg har ingen idé om, hvad historien i min næste film er. Jeg har ingen anelse«.

Frirummet giver Tarantino masser af tid til at fokusere på andre projekter. Tilbage i november fortalte han, at han blandt andet var i gang med en bog, en tv-serie og et teaterstykke.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af