‘The Irishman’-aktuelle Martin Scorsese har en bøn: Lad være med at se hans film på en iPhone

‘The Irishman’-aktuelle Martin Scorsese har en bøn: Lad være med at se hans film på en iPhone
Martin Scorsese.

Efter en uge i udvalgte biografer landede Martin Scorseses gangsterepos ’The Irishman’ i torsdags på Netflix, og hvis du er en af dem, der ikke fik oplevelsen i biffen, så har instruktøren en lille bøn til dig:

»Jeg vil appellere til, at hvis du vil se en af mine film, eller nogen film, så se dem ikke på en iPhone, please. Måske en iPad, en stor iPad, måske«, sagde en jokende Scorsese, da han gæstede Peter Travers Youtube-show ’ Popcorn with Peter Travers’.

Selvom det måske er fristende at se den tre en halv time lange film på telefonen i mindre bider på togturen til og fra arbejde, fraråder Scorsese det altså på det kraftigste. Og nu når filmen ikke længere kan ses i biografen, mener han, at det er vigtigt, at man sørger for at gøre noget ud af det og investerer sig i filmen hjemme i sofaen:

»Ideelt set så vil jeg have, at du tager i biografen og ser den på det store lærred fra start til slut. Og jeg ved godt, at den er lang, og du skal op på toilettet og den slags, det er jeg helt med på. Men nu kan man også se den derhjemme. Hvis du gør en aften ud af det, eller en eftermiddag, hvor du ikke tager telefonen eller rejser dig for meget op, så fungerer det nok også«.

Netop på grund af den lange spilletid kunne mange streamere nok finde på at dele filmen op i mindre bidder og dermed nærmest behandle den som en tv-serie. Det er heller ikke noget, der falder i god jord hos instruktøren, som mener, at det ville gå imod hele idéen med værket. Det udtalte han for nyligt til Entertainment Weekly:

»Nogle vil sige; ’Det er en lang historie, og den kunne blive strukket ud over to sæsoner’. Jeg så nogle nævne det. Nej tak. (…) Hele idéen med filmen er akkumuleringen af detaljerne. Der er en samlende effekt i slutningen af filmen – du skal se den fra start til slut over én ombæring, hvis du har mulighed for det. En serie er fin. Det er vidunderligt, at du kan udvikle karakterer, plotlinjer og verdener. Men den her (’The Irishman’, red), det var ikke dens formål«.

Så hvis du hører til dem, som endnu ikke har set ’The Irishman’, er er julens helligdage måske en oplagt mulighed for at samle familie og venner, slukke telefonerne og se ’The Irishman’ hjemme i sofaen på det størst mulige fjernsyn.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af