TV 2-serien ‘Kemohjerne’ er udtaget til Sundance – som den første danske serie nogensinde

TV 2-serien ‘Kemohjerne’ er udtaget til Sundance – som den første danske serie nogensinde
Adam Ild Rohweder i 'Kemohjerne'.

TV 2 Play-serien ’Kemohjerne’ er blevet udtaget til den anerkendte amerikanske Sundance Film Festival i kategorien ’Indie Episodic’. Det er første gang, at en dansk serie bliver vist på festivalen.

Serien, som er skabt af den Super16-uddannede instruktør Kristian Håskjold i samarbejde med manuskriptforfatter Johan Wang, fortæller overraskende humoristisk og underholdende historien om 28-årige Olivers (Adam Ild Rohweder) kræftforløb. Her på Soundvenue gav vi serien fire stjerner og skrev, at »med flere fine præstationer og et næsten gemytligt manuskript formår Kristian Håskjold at skabe en vedkommende fortælling, der nok er let, men ikke letbenet«.

Instruktør Kristian Håskjold er – ikke overraskende – begejstret for at få lov til at vise serien for et stort internationalt publikum:

»Jeg er helt utrolig stolt og glad over, at ‘Kemohjerne’ får lov at blive præsenteret for publikum på Sundance, som er en af de vigtigste filmfestivaler i verden. Med serien har jeg, inden for fiktionens rammer, ønsket så autentisk som muligt at skildre, hvad de fysiske, psykiske og sociale konsekvenser er af at gå igennem et kræftforløb. Jeg ser udtagelsen af serien som en kæmpe anerkendelse af, at jeg i samarbejde med det dygtige hold er lykkedes med at få formidlet det svære indhold, så det vinder genklang hos andre mennesker«.

Håskjold har tidligere vundet internationale priser for sine to kortfilm ’En værdig mand’ og ’Forever Now’. ’Kemohjerne’ repræsenterer første gang, han prøver kræfter med serieformatet.

’Kemohjerne’ er produceret i samarbejde med Knæk Cancer, og alle seriens fem afsnit kan ses på TV2 Play.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af