Den hyldede danske kortfilm ’Forever Now’ viser kærestebruddet smukt, sårbart og på MDMA – se den her

Den hyldede danske kortfilm ’Forever Now’ viser kærestebruddet smukt, sårbart og på MDMA – se den her
Frederikke Dahl Hansen og Ferdinand Falsen Hiis i Kristian Håskjolds 'Forever Now'

Med et altoverskyggende fokus på spillefilm og tv-serier glemmer man nogle gange, hvad kortfilmformatet kan. Selvom det lange format måske giver plads til at udfolde karakterudvikling med større detaljegrad, kan en kortfilm, hvis den er godt lavet, give en lige så effektiv karaktertegning gennem øjebliksbilleder.

Den danske kortfilm ’Forever Now’ fungerer netop godt, fordi den udspiller sig over en kort tidsperiode, men reflekterer over et flerårigt forhold mellem to mennesker.

Filmen blev i 2017 vist på 29 filmfestivaler, hvor den til sammen vandt otte priser. Efter blandt andet at være blevet vist på steder så forskellige som Texas, Napoli og Bahamas får filmen nu eksklusiv internet-premiere på Vimeo. Den er således, sammen med 51 andre film, blevet udvalgt til at få ’Vimeo Staff Pick Premiere’ på videositet.

’Forever Now’ er den femte kortfilm, Kristian Håskjold instruerer. Han agerer desuden både klipper og manuskriptforfatter på filmen, som fik ham ind på den alternative filmuddannelse Super 16.

Vi starter ved det officielle brud. William kommer hjem til kæresten Cecilie og fortæller hende, at han ikke synes, de skal være kærester længere. I løbet af den følgende aften, nat og morgen går det tidligere par gennem op- og nedture, mens bruddet behandles.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Da Cecilie foreslår, at de skal tage lidt MDMA for at komme ovenpå igen, frygter man, at dette plotelement udelukkende er til for, at en aspirerende filmskaber kan skeje ud med med filmiske virkemidler. Heldigvis er det, ligesom i resten af filmen, de små armbevægelser, der tages i brug, når stofferne sparker ind.

Gennem natten får de krammet og talt ud om alle de ting, de har haft sammen, og tårerne erstattes af smil. Dagen efter er stemningen anderledes trykket. Usikkerheden står dagen derpå i skærende kontrast til nattens kærlige rus.

Filmens fine krydsklipning mellem nutid og fortid vækker mindelser om norske Joachim Triers eksperimenter med subjektivitet og sammenblandingen af (dag)drømmeri og virkelighed i særligt ‘Reprise’.

Samtidig holder fine og naturlige skuespilpræstationer fra Frederikke Dahl Hansen (‘Danmark’, ‘Heartless’) og Ferdinand Falsen Hiis én engageret gennem filmens 18 minutters spilletid, selvom vi kun skifter location gennem de tilbagevendende glimt fra fortiden.

Det bliver spændende at følge Kristian Håskjolds videre projekter.

Læs også: Oscar-nomineret animation kan ændre dit liv på fem minutter, hvis du giver den lov

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af