Brad Pitt og Edward Norton var pilskæve under ‘Fight Club’s katastrofale premiere: »Det virkede som en god idé«

Brad Pitt og Edward Norton var pilskæve under ‘Fight Club’s katastrofale premiere: »Det virkede som en god idé«
Brad Pitt i 'Fight Club'.

Brad Pitt er Hollywoods superstjerne i skysovs i disse måneder, hvor den nu 56-årige skuespiller vinder den ene gyldne statuette efter den anden for sin birolle (alt er relativt i strategisk prisuddelingsregi) i Quentin Tarantinos ‘Once Upon a Time In Hollywood’. Sejre, der i den grad peger på en Oscar-nominering, når disse annonceres senere i dag.

Pitt har solet sig i anmelderkærlighed siden ‘Hollywood’s premiere på Cannes-festivalen sidste forår, men hans største film igennem årene har langt fra altid charmet kulturparnasset – og helt grelt stod det til ved ‘Fight Club’s premiere på Venedig-filmfestivalen tilbage i 1999, hvor Pitt og medspilleren Edward Norton tilmed besluttede sig for at ryge sig skæve før tæppefald.

Det fortæller Pitt til sin ‘Hollywood’-medspiller Leonardo DiCaprio og komiker Marc Maron i sidstnævntes podcast ‘WTF’:

»Det var en midnatsvisning. Af en eller anden grund virkede det som en god idé at ryge en joint før. Vi blev placeret på en balkon i salen ved siden af festivalens direktør, og det hele var meget formelt. Så starter filmen. Den første joke falder, og der er dødsensstille. Endnu en joke, og der er stadig dødsensstille. Der er undertekster på filmen, og oversættelsen falder helt til jorden. Jo flere gange det skete undervejs, jo sjovere virkede det for Edward og mig. Så vi begyndte bare at grine – vi var røvhullerne bagerst i salen, der grinede ad vores egne jokes. Og de eneste, der grinede overhovedet«, erindrer Pitt.

Se også: Efter en time i selskab med Brad Pitt og Leo DiCaprio er jeg overbevist: Sikke nogle fyre!

»Vi når så til den scene i filmen, hvor Helena Bonham Carter siger replikken ‘Jeg er ikke blevet knaldet sådan siden folkeskolen’, og jeg ser festivalsdirektøren – som har siddet og vredet sig hele tiden – rejse sig op og gå. Han siger ikke et ord. Han går bare, hvilket fik os til grine endnu mere«, fortæller skuespilleren.

Det var ikke første gang, Pitt oplevede en kølig kritikerreaktion for et David Fincher-samarbejde: Få år forinden var ‘Se7en’ blevet mødt med lignende pinlig tavshed ved premieren i New York:

»Filmen sluttede, lyset blev tændt og jeg så på publikum. De rejste sig bare langsomt fra deres sæder uden at tale og forsvandt ud af salen. Jeg kan huske, at jeg kiggede på Fincher og havde det sådan, ‘Åh gud, hvad fanden har vi gjort? Hvad skete der? Jeg syntes, at lortet var fantastisk!’«.

Men den, der ler sidst, ler bedst, og både ‘Fight Club’ og ‘Se7en’ betragtes i dag som 90’er-klassikere.

Pitt fortsætter til næste år sin karriererenæssance med dramaet ‘Babylon’ (ikke at forveksle med hans tidligere film ‘Babel’) af ‘La La Land’-instruktøren Damien Chazelle. Og, well, opfølgeren til zombiefilmen ‘World War Z’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af