Efter en time i selskab med Leonardo DiCaprio og Brad Pitt er jeg overbevist: Sikke nogle fyre!

Efter en time i selskab med Leonardo DiCaprio og Brad Pitt er jeg overbevist: Sikke nogle fyre!
Brad Pitt og Leonardo DiCaprio under Cannes-festivalen 2019, hvor 'Once Upon a Time in Hollywood' fik premiere. (Foto: Gareth Cattermole/Getty Images)

Anbefaling: Når man har været til tilstrækkeligt mange rundbordsinterviews under kvægagtigt komprimerede pressedage, hvor man helt eksklusivt – sammen med otte andre journalister – får udsøgte 15 minutter af en Hollywood-celebs tid, kan man godt blive træt af hele det overkoreograferede pr-system, der indhyller forholdet mellem presse og filmstjerner.

Her kører skuespillerne hyppigt hundredvis af journalister gennem de samme fire anekdoter, som ikke engang ville efterlade aftryk i en vandmand, og man kan være absolut sikker på, at man kun får den alleryderste frontstage-version, billedet af glansbilledet.

Man kan kun misundeligt lytte til beretninger fra dengang i 60’erne, hvor man kunne møde Warren Beatty tilfældigt på stranden under filmfestivalen i Cannes og impulsivt beslutte sig for at lave en times interview over en espresso.

Derfor labber jeg det i mig, når man indimellem får en mere ufiltreret fornemmelse for klodens mest kendte og respekterede navne.

Forleden besøgte Leonardo DiCaprio og Brad Pitt Marc Marons ’WTF’-podcast, og uden at det var en intim afdækning af de to nyligt Oscar-nominerede skuespilleres dybeste hemmeligheder, var det et par mere afslappede og umiddelbare superstjerner, man mærkede i den timelange samtale.

Det spillede utvivlsomt ind, at Brad Pitt tilsyneladende nærmest havde krævet at komme i audiens hos podcastkongen, komikeren og skuespilleren Marc Maron, der har kørt ’WTF with Marc Maron’ fra sin garage i Los Angeles siden 2009 og har haft alverdens notabiliteter, fra Barack Obama til Robin Williams, Lorde og Nick Cave, forbi. I interviewet (dog ikke optaget i garagen) fortæller Pitt således, at han har set komikerens serie ’Maron’ tre gange, og at det er »hans happy place« at se Maron være dybt nede i kulkælderen. DiCaprio fortæller, at Pitt ofte ævlede om Maron under optagelserne til ’Once Upon a Time in Hollywood’.

Så fortroligheden er øjeblikkeligt etableret, og i samtalen, der følger, kan man bare mærke, at deres stemmebånd er 20 procent mere afslappet, end når man normalt hører dem tale i offentligheden.

Pitt fortæller om sin interesse for kunst, mens DiCaprio beretter om sit ophav, og hvordan gamle obskure tegneserier bogstavelig talt var college-opsparingen fra hans far. Men interviewet er særligt interessant, når Pitt og DiCaprio – som de garvede Hollywood-rotter de efterhånden er – deler ud af erfaringer om deres vej ind i branchen og de op- og nedture, man uundgåeligt møder undervejs.

På et tidspunkt spørger Maron, om de nogle gange oplever at have medvirket i en film, som så spændende ud på papiret, og hvor man så tænker »hvad fanden skete der her«, når man endelig ser resultatet.

Brad Pitt sender et afslørende smågrin og fortæller:

»Det er den forfærdelige følelse, når man ser filmen med andre, og lyset tændes, og alle kigger på dig og venter på, at du siger noget. Og man ved det bare. Ooooh fuck«.

»Hvis de nogensinde kommer op til dig og siger: ’Jeg kunne virkelig godt lide musikken, hvem lavede den, den musik var fantastisk!?’ Så ved du det, det er en dead giveaway«.

DiCaprio supplerer med herligt stemmespil:

»Jeg var til en premiere, jeg vil ikke sige, hvilken film det var, men jeg kan bare huske min ven sige: ’Ikke min kop te. Ikke min kop te…’«.

Brad Pitts anekdote om at være til premieren på ’Fight Club’ i Venedig og ryge sig skæv sammen med Edward Norton er allerede blevet nyhedsstof, men også Pitt og DiCaprios sammenligning af paparazzi-oplevelser er værd at fremhæve. For da DiCaprio forklarer, at han de seneste år faktisk er lykkedes med at være anonym i store perioder af sit liv, lyder Pitt højst overrasket.

»Jeg er lidt utilfreds med dig, når jeg hører det«, siger han og tilføjer: »Jeg er bare foder for affaldsmagasinerne«. Maron fumler sig frem til at spørge, hvorfor det er tilfældet, før Pitt – hvis skilsmisser med Jennifer Aniston og Angelina Jolie og hans alkoholmisbrug som bekendt har fyldt i overskrifterne gennem årene – resolut svarer: »På grund af min katastrofe af et privatliv!«

»Du har et meget spændende privatliv«, konstaterer dengsedrengen DiCaprio, der ud over sin uskyldige forkærlighed for unge modeller altid har formået at holde sin sti ren.

Man skal have sin Marc Maron i mindre doser, for hans tvivlsomme forberedelse og medløbende spørgestil kan godt blive anstrengende, men med de velvillige ’Once Upon a Time in Hollywood’-stjerner fungerer det upåklageligt. Også når teknikken fucker op, og Brad Pitt endelig får det Marc Maron-vredesudbrud, han havde drømt om, får man fornemmelsen af tre gode venner, der smider en pæn del af facaden og bare hygger sig oprigtigt i hinandens selskab.

Det er jo ikke, fordi jeg gør mig nogen illusioner om at kende mennesket Pitt eller mennesket DiCaprio indgående efter en time i deres og Marons selskab, men jeg har alligevel en lidt bedre idé om, hvordan de ville være at hænge ud med over en uformel fredagsøl (hvis man altså selv var en kendt og respekteret Hollywood-type med en verdenskendt podcast…).

Mit indtryk af dem? De er både drengerøve og oprigtigt interesserede i deres kunst uden at være højrøvede eller prætentiøse. Kort sagt: Nogle helluva guys!

‘WTF with Marc Maron Podcast’ 6. januar – selve interviewet starter cirka 14 minutter inde.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af