En af årtiets mest undervurderede serier genopstår – se traileren til ‘Penny Dreadful: City of Angels’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det kom som en ærgerlig overraskelse, da Showtime i 2016 trak stikket på den mesterlige gotiske horror-serie ‘Penny Dreadful’ midt i tredje sæson.

Serien, der ellers var skabt af så kompetente kræfter som den Oscar-nominerede manuskriptforfatter John Logan (‘Gladiator’, ‘Skyfall’) og Oscar-vinder Sam Mendes (‘1917’, ‘Skyfall’, ‘American Beauty’) måtte i al hast afrundes, og hvad der skulle have været en sæsonfinale blev i 11. time omskrevet til en regulær seriefinale.

Nu vender ‘Penny Dreadful’ imidlertid tilbage i nye klæder, genopståen som antologiserie og med nyt cast og setting. Hvor de første sæsoner udspillede sig i det victorianske London anno 1890’erne og havde eminente Eva Green og Josh Hartnett i hovedrollerne, hensætter fjerde sæson – med undertitlen ‘City of Angeles’ – nemlig sin fortælling til Los Angeles i 1938.

Natalie Dormer (‘Game of Thrones’), Kerry Bishé (‘Halt and Catch Fire’) og Nathan Lane (i en sjælden seriøs rolle) indtager spotlyset, men det er førstnævnte, der som en kamæleon-dæmonisk femme fatale stjæler billedet i traileren, der lover (endnu flere) overnaturlige skrækscenarier og bestialske mord – såvel som voldsomme clashes mellem L.A.’s politistyrke og byens latinamerikanske samfund, inspireret af virkelige begivenheder i 1930’ernes USA.

‘Penny Dreadful: City of Angels’ har atter John Logan ved roret og Sam Mendes som producer. Serien får amerikansk premiere på Showtime til april, og vi krydser fingre for, at HBO Nordic, der ligger inde med de første tre sæsoner, vil lægge dansk hus til Dormer og co. i en nær fremtid.

Filmskribent Lise Ulrich om ‘Penny Dreadful’: »Gotisk mareridt fra Sam Mendes giver uforglemmelige kuldegysninger«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af