Ethan Hawke og Richard Linklater pingponger om fortsættelse på ’Before’-trilogien

Ethan Hawke og Richard Linklater pingponger om fortsættelse på ’Before’-trilogien
Ethan Hawke og Julie Delpy i 'Before Sunset' fra 2004.

Instruktør Richard Linklaters ’Before’-trilogi, med Ethan Hawke og Julie Delpy som will-they-won’t-they parret over dem alle, er muligvis ikke helt så afsluttet som først antaget.

Nu fortæller Linklater og Ethan Hawke nemlig – dog halvt jokende – at en fjerde film måske kan komme på tale.

Den i dag 49-årige Hawke fik i 1995 en af karrierens bedste roller med ’Before Sunrise’ om den 25-årige amerikanske backpacker Jesse, der i et tog mod Paris møder den unge franske kvinde Céline. De to beslutter sig spontant for at stå af i Wien, hvor de bruger en nat i hinandens selskab, får et par kilometer i benene og uundgåeligt forelsker sig.

Siden ’Before Sunrise’ er der hvert niende år udkommet en ny film om de tos forhold: ’Before Sunset’ i 2004 og ’Before Midnight’ i 2013 som afslutning på trilogien.

Men nu afslører Hawke i et omfattende  oral history-interview i The New Yorks Times’, at ’Before Midnight’ måske ikke behøver at være det endelige punktum:

»’Before Sunrise’, ’Sunset’ og ’Midnight’ er til sammen en afsluttet enhed, på sin egen mærkelige måde. Men det betyder ikke, at der ikke kan komme en film mere til, som en slags epilog«, fortæller Hawke og fortsætter:

»Jeg ville være nysgerrig på en ’After’-serie, om noget hvor du virkelig går i dybden med anden halvdel af dit liv«.

Instruktør Linklater har ingen konkrete planer om en ny film, men spiller i New York Times-artiklen med på Hawkes idé:

»Måske venter vi, til de (Jesse og Celine, red.) er i 80’erne, og laver en komisk version af ’Amour’, hvor den ene afliver den anden til sidst. Det udelukker jeg ikke«, tilføjer Linklater med et glimt i øjet.

I så fald vil næste film om Jesse og Céline først udkomme omkring 2060. Men Linklater er som bekendt ikke bange for lange deadlines. ’Boyhood’ tog 12 år at optage, imens instruktørens kommende filmatisering af musicalen ’Merrily We Roll Along’ skal filmes over de næste 20 år.

Linklater løfter i New York Times-fortællingen om ’Before Sunrise’ i øvrigt også sløret for castingprocessen bag rollen Céline. Det viser sig, at både Gwyneth Paltrow og den dengang ukendte Jennifer Aniston også var til casting. Men man priser sig lykkelig for, at rollen gik til franske Delpy.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af