’Foodie Love’: Spansk ’Sex and the City’ på speed er spækket med irriterende gimmicks

2 6
’Foodie Love’: Spansk ’Sex and the City’ på speed er spækket med irriterende gimmicks
'Foodie Love'.

Den spanske instruktør Isabelle Coixet havde åbenbart så mange ideer til sin romantiske tv-serie for HBO, at hun ikke var i stand til at vælge imellem dem og bare har brugt dem alle sammen på én gang.

Således er der allerede i de første syv minutter af afsnit 1 både voice-over og direkte tale til kameraet à la ’House of Cards’ og ’Fleabag’, mens der bliver klippet til gamle tegneserieklip eller billeder af det, hovedpersonerne taler om, og der sågar ligeledes tegnes tankebobler oven over karakternes hoveder, hvor vi kan læse, hvad de i virkeligheden tænker, mens de taler.

Der er slowmotion-montager til softporn-musik og det, der skal forestille en vittig dialog mellem seriens to hovedpersoner, som i seriens første afsnit er på date, efter de har mødt hinanden på datingapp’en Foodie Love, hvilket også er seriens titel.

’Foodie Love’ vil med andre ord gerne være impulsiv, nyskabende og kæk, men den er desværre bare rodet. De mange tankebobler og indklip til alt muligt står i vejen for hovedhistorien: de to mennesker på date. Det kan være spændende nok at overvære et første møde med en ukendt person, det kan gå i alle retninger, det kan blive akavet eller overraskende romantisk, men som seer når man dårligt at fornemme det, inden vi igen bliver præsenteret for en gimmick, der kræver vores opmærksomhed.

Som om det ikke var nok, skal vi også via talesprogsboblerne høre, hvad alle andre besøgende på cafeen tænker eller skriver på deres computere. Vi skal også lige overvære et skænderi udført på tegnsprog af et døvt kærestepar. Og det er ærgerligt, fordi grundideen er god nok og et klassisk udgangspunkt til en romantisk komedieserie i et format på en halv time.

Rammen om hvert afsnit er et bestemt møde. I afsnit 1 er det den første date på en cafe. I afsnit to er det anden date på en cafe, hvor hun er forsinket, og han bliver fuld, mens han venter. Det er et klassisk greb at gøre et komedieafsnit til et kammerspil ved at placere det på en helt bestemt lokation, der medfører nogle bestemte handlinger eller forventninger. I den Gabriel Byrne-drevne serie ‘In Treatment’ er hver afsnit for eksempel en behandlingssession. Her er det en date.

Bare ærgerligt at daten drukner i diverse gimmicks og afledninger.


Kort sagt:
‘Foodie Love’ er en spansk ’Sex in the City’ på speed. Den skal være nuttet og kæk, men ender med at blive rodet og irriterende. Man skal være meget hispanofil for rigtig at kunne holde af den.

Anmeldt på baggrund af de to første afsnit.

Tv-serie. Hovedforfatter: Isabel Coixet. Skuespillere: Laia Costa, Guillermo Pfening m.fl.. Spilletid: 8 afsnit á 33 minutter. Premiere: Kan ses på HBO Nordic
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af