Golden Globe-annoncering af Tina Fey og Amy Poehler ligner en ydmygelse af Oscar

Golden Globe-annoncering af Tina Fey og Amy Poehler ligner en ydmygelse af Oscar
Tina Fey og Amy Poehler ved Golden Globe-uddelingen 2013. (Foto: Paul Drinkwater/NBCUniversal via Getty Images)

I sidste uge stod det klart, at Oscar-showet for andet år i træk kommer til at løbe af stablen uden en vært. I weekenden annoncerede lillebroren Golden Globe så, at de allerede har værterne klar til næste år, 2021, hvor Tina Fey og Amy Poehler trækker i arbejdstøjet igen, som de gjorde det med stor succes ved uddelingerne i 2013-15.

At Golden Globe udmelder deres vært en sæson forud, en lille måned før et værtsløst Oscar 2020 overhovedet har fået ben at gå på, ligner i sig selv en drilsk stikpille. Men at det netop – efter et år med Ricky Gervais, som Oscar ikke ville røre ved en ildtang – er Fey & Poehler, de annoncerer, gør det til en ydmygelse.

For det forlød sidste år ifølge pålidelige amerikanske branchemedier, at Oscar i en årrække har forsøgt at få duoen til at være vært ved Oscar-showet. Et tilbud, de har afslået, måske fordi jobbet som Oscar-vært er blevet kaldt »det værste job i Hollywood«.

De tidligere ‘SNL’-stjerner Fey og Poehler ville da også være et drømmescenarie for Oscar: Alle elsker dem (modsat Gervais). De er kvinder. De er progressive. De er bidske i deres humor, men har stadig en aura af feststemning over sig. Og de har (modsat Kevin Hart) en ren moralsk straffeattest (så vidt vides).

Men Fey & Poehler vil hellere stå i spidsen for Golden Globes, sandsynligvis fordi de her kan tage deres komik hele linen ud, da der ikke forventes den samme højtidelighed, som der alt andet lige skal være ved Oscar-showet.

Nu må vi se, hvordan den nye værtsløse Oscar-uddeling spænder an 9. februar. Går det som sidste år, vil Golden Globes blot se endnu mere overlegen ud, hvad angår evnen til at forløse deres show. Men okay, med den anseelse deres priser har, har de måske også mere brug for det.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af