Quentin Tarantino kårer underkendt perle om løbsk fragttog til en af 10’ernes bedste film

Quentin Tarantino kårer underkendt perle om løbsk fragttog til en af 10’ernes bedste film
Denzel Washington i 'Unstoppable'.

Quentin Tarantino har for alvor taget hul på sin top 10 over det forgangne årtis bedste film: I starten af det nye år udråbte han Christopher Nolans ‘Dunkirk’ til 10’ernes anden bedste film, da han deltog i podcasten ‘The Rewatchables’. Og nu har instruktøren lagt vejen forbi podcasten igen for at diskutere endnu en film, der figurerer på hans liste over 10’ernes absolut bedste film – nemlig Tony Scotts underkendte sidste film ‘Unstoppable’ fra 2010.

Filmen omhandler et løbsk fragttog, som en ingeniør og en togfører, spillet af Denzel Washington og Chris Pine, for alt i verden skal forsøge at stoppe i et kapløb med tiden. Den hæsblæsende spændingsfilm fik en overvejende positiv af anmelderne, da den udkom, men skuffede ved billetlugerne med en indtægt på kun 167 millioner dollars mod et budget på 85-100 millioner. Filmen blev Tony Scotts sidste, da han begik selvmord to år senere og efterlod film som ‘Top Gun’, ‘True Romance’ og ‘Man on Fire’ bag sig.

‘Unstoppable’ er dukket op på de færreste lister over årtiets bedste, men Tarantino er som altid herligt idiosynkratisk:

»Da jeg genså filmen, blæste den mig så hårdt bagover. Både kombinationen af bare filmen, der er på skærmen, og idéen om, at det er en af de sidste fantastiske film fra en af de sidste store instruktører nogensinde – på toppen af sin karriere, i færd med at gøre, hvad han gør bedst. Filmen var nummer 10 på min top 10 over årtiet, og for at være ærlig: Efter at have set den igen i forbindelse med denne podcast, bør den være højere«, siger Tarantino om valget.

Hvor filmen ender på instruktørens liste, skal blive spændende at se. Tarantino medvirker i endnu en episode af ‘The Rewatchables’, der ikke er offentliggjort endnu, og her kan vi nok forvente at høre nærmere om endnu en af instruktørens yndlingsfilm fra 10’erne. Og mon ikke den fulde liste følger kort derefter?

(Via The Playlist)

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af