Quentin Tarantino udråber ‘Dunkirk’ som den næstbedste film fra 10’erne

Quentin Tarantino udråber ‘Dunkirk’ som den næstbedste film fra 10’erne
'Dunkirk' er sammen med 'Lady Bird' den bedst anmeldte Oscar-nominerede film i år.

Quentin Tarantino er som bekendt en af Hollywoods førende cineaster (han får vel kun for alvor konkurrence fra Martin Scorsese i den henseende), og filmverden spidser altid ører, når han eksempelvis udnævner sine favoritfilm fra året, der ofte stikker befriende ud fra den kritiske konsensus.

Nu er Tarantino på spil igen, og denne gang gælder det det nu forgangne årtis bedste film – en liste, Tarantino tilsyneladende arbejder intenst på.

Podcasten ‘Rewatchables’ genbesøger normalt film, der er mindst et par årtier gamle, men gjorde en undtagelse, da instruktøren – fast lytter af programmet – selv bad om at være med for at tale om Christopher Nolans ‘Dunkirk’.

Sagen er den, at Tarantino havde kollegaens Anden Verdenskrigsfilm på syvendepladsen over årets bedste, da den kom ud i 2017. Men efter tredje gennemsyn er han blevet så overbevist af filmen, at den stryger ind som nummer 2 på hans liste over årtiets ypperligste.

»Det var ikke før den tredje gang, hvor jeg vurderede den til min [liste over årtiets bedste], at jeg endelig kunne se gennem spektaklet og ind i menneskene, ind i historiens mennesker. Jeg kunne endelig se skoven for bare træer«, siger han i podcasten.

»Det er en symfoni, alting virker«, slår han fast om filmen, der ifølge ham er Christopher Nolans bedste. Faktisk røber Tarantino sin Nolan-top 3, som inkluderer ‘Batman Begins’ og ‘The Prestige’ på de næste pladser, mens han til gengæld ikke giver meget for ‘Inception’. Men ifølge Tarantino var det altså med ‘Dunkirk’, at Nolan placerede sig som en af de største instruktører gennem tiden.

Podcasten er utvivlsomt værd at lytte til – også for de mindre flatterende ting, han har at sige om andre film, eksempelvis James Grays Brad Pitt-rumdrama ‘Ad Astra’.

Og hvad er så nummer 1 på Tarantinos liste over årtiets bedste film? Dét er et spørgsmål, vi forhåbentligt snart får besvaret.

(Via The Playlist)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af