Quentin Tarantino kårer årets tre bedste film – hans hidtidige favorit ryger ned på andenpladsen

Quentin Tarantino kårer årets tre bedste film – hans hidtidige favorit ryger ned på andenpladsen
Quentin Tarantino til London-premieren på 'Once Upon a Time in Hollywood'. (Foto: Tim P. Whitby/Getty Images)

Året lakker mod enden, og blandt de mange, der gør status over filmsæsonen 2019, er ingen ringere end Quentin Tarantino.

Den cinefile instruktør har offentliggjort sin top tre over årets bedste film til award-journalist Erick Weber, som efterfølgende delte listen på twitter.

Ligesom i instruktørens egne værker skinner kærligheden til genrefilm tydeligt igennem. To gyserfilm har gjort indtryk på ham, og det er hverken ‘Us’ eller ‘Midsommar’.

På tredjepladsen finder vi nemlig ’The Shining’-efterfølgeren ’Doctor Sleep’, der som bekendt floppede gevaldigt i biograferne og heller ikke formåede at imponere synderligt mange kritikere. Her på siden kaldte vi filmen »et C-films-take på Kubrick« og kvitterede med tre stjerner. Det lader dog ikke til, at Tarantino er enig.

For en måned siden kunne Tarantino fortælle, at franske Alexandre Ajas alligator-gyser ’Crawl’ var den bedste film, han havde set i år og kaldte den samtidig »imponerede på alle parametre inden for ægte filmproduktion«. Den har dog måttet se sig slået af en af årets mest ventede film og er nu kravlet ned på en andenplads.

Det sker til fordel for Martin Scorseses gangsterepos ’The Irishman’, som for mange nok er et mere traditionelt bud på årets bedste film. Det er hvert fald den eneste af de tre film, der spås gode chancer ved de forestående prisoverrækkelser, hvor den står til at være i seriøs konkurrence med Tarantinos egen ’Once Upon a Time in Hollywood’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af