Tarantino kårer alligator-filmen ’Crawl’ til årets bedste film

Tarantino kårer alligator-filmen ’Crawl’ til årets bedste film
Quentin Tarantino til London-premieren på 'Once Upon a Time in Hollywood'. (Foto: Tim P. Whitby/Getty Images)

Det er ingen hemmelighed, at Quentin Tarantino er glad for rendyrkede genrefilm – det er tydeligt, når man ser hans egne produktioner, som altid er stopfyldt med referencer dertil. Han er heller ikke for fin til at tage mere atypiske film i forsvar. Af samme grund kommer det næppe som en overraskelse, at det hverken er eksempelvis Pedro Almodóvars ’Smerte og ære’ eller Renée Zellweger-dramaet ‘Judy’, der står øverst på instruktørens liste over 2019’s bedste film.

Under Governors Awards fortalte Tarantino Deadline, at alligator-gyserfilmen ’Crawl’ lige nu er den bedste film, han har set i år, og at den »imponerede på alle parametre indenfor ægte filmproduktion«.

Her på Soundvenue kvitterede vi da også med fire stjerner til den effektive og underholdende dyr-går-amok-film. De amerikanske anmeldere var også overvejende positive over for filmen, der lige nu har en score på 82 procent på Rotten Tomatoes.

’Crawl’ er instrueret af den franske horror maestro Alexandre Aja, der tidligere har stået bag ultrablodige genindspilninger af 1970’er kultfilmene ’The Hills Have Eyes’ og ’Piranha’. Både Aja og Tarantino må altså siges at have en udtalt kærlighed for fortidens B-film, så det er ikke så underligt, at Ajas seneste film rammer et soft spot hos Tarantino.

I USA er Tarantino lige nu (gen)aktuel med en forlænget udgave af ’Once Upon a Time in Hollywood’, som også udkommer på fysiske formater og on demand senere i år. Tarantinos kærlighedsbrev til Hollywood bliver spået mange nomineringer i den kommende Award-sæson, men om den kommer til at konkurrere mod alligator-festen er nok noget mindre sandsynligt.

For en lille horrorfilm som ‘Crawl’, er Tarantinos velsignelse dog formentlig på mange måder mere værd end en Oscar-nominering.

Læs også: Michael Madsen takkede næsten nej til ikonisk ‘Reservoir Dogs’-rolle på grund af medskuespiller

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af