Michael Madsen takkede næsten nej til ikonisk ‘Reservoir Dogs’-rolle på grund af medskuespiller

Michael Madsen takkede næsten nej til ikonisk ‘Reservoir Dogs’-rolle på grund af medskuespiller
Michael Madsen i 'Reservoir Dogs'.

Michael Madsen er nærmest lig med hans samarbejder med Quentin Tarantino, der blandt andet tæller ‘Kill Bill’-filmene, ‘Hateful Eight’ og en cameo i ‘Once Upon a Time In Hollywood’.

Parløbet startede med Tarantinos knytnæveslag af en debut, ‘Reservoir Dogs’, hvor Madsen gjorde det så godt, at Tarantino faktisk tilbød ham rollen som Vincent Vega i ‘Pulp Fiction’, som Madsen noget overraskende takkede nej til.

Nu viser det sig, at Madsen faktisk også var afvisende over for rollen som Mr. Blonde i ‘Reservoir Dogs’ til at begynde med. Det fortæller skuespilleren i den kommende dokumentarfilm om Quentin Tarantino, ‘QT8: The First Eight’.

Årsagen? Madsen var simpelthen utilfreds med at skulle slås ihjel af Tarantino-regular Tim Roth, der endnu havde meget få roller på CV’et dengang.

»Jeg ved ikke, hvorfor Tarantino tænkte, at jeg skulle spille Mr. Blonde. Jeg gad ikke spille Mr. Blonde. Jeg gad ikke blive skudt og dræbt af Tim Roth. Jeg var sådan: ‘Hey mand, hvem er Tim Roth?’ Jeg ville lade Harvey Keitel dræbe mig, men jeg skulle ikke dræbes af Tim Roth«, fortæller Madsen i dokumentaren.

Da filmen udkom i 1992 havde Madsen allerede medvirket i film som Oliver Stones ‘The Doors’, Ridley Scotts ‘Thelma & Louise’ og Barry Levinsons ‘The Natural’, hvilket altså havde givet ham fine fornemmelser. Madsen endte dog som bekendt alligevel med at takke ja til den ikoniske rolle, mens han hurtigt blev venner med Tim Roth, der fik kickstartet karrieren med ‘Reservoir Dogs’.

»I slutningen af vores første dag på optagelserne krammede vi hinanden. Vi var begge smurt ind i teaterblod, og når det begynder at tørre, bliver det utroligt klistreret. Så da vi stod og krammede hinanden, kunne vi ikke skilles ad igen. Vi sad fast i hinanden. Garderobe-folkene var overbeviste om, at hvis vi skilte os for hårdt ad, ville vores kostumer gå i stykker«, afslutter Madsen anekdoten.

Læs også: Michael Madsen blev tilbudt rollen som Vincent Vega i ’Pulp Fiction’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af