Ricky Gervais gik efter DiCaprio, ‘Cats’ og James Corden i sin ventede Golden Globes-monolog

Ricky Gervais gik efter DiCaprio, ‘Cats’ og James Corden i sin ventede Golden Globes-monolog
Ricky Gervais som vært for nattens Golden Globes. (Foto: Paul Drinkwater/NBCUniversal Media, LLC via Getty Images)

Ricky Gervais havde på forhånd adviseret, at han i år skulle være vært for Golden Globe-uddelingen for sidste gang – og derfor kunne gå hele linen ud. Samtidig havde han dog i et interview med The Hollywood Reporter inden prisshowet i Los Angeles forklaret, at man i dag er nødt til at gøre sine jokes mere »skudsikre« end tidligere.

Det bar Gervais’ åbningsmonolog faktisk også en smule præg af – den var ikke helt så grænseoverskridende som i nogle af hans tidligere optrædener ved uddelingen, men der landede da naturligvis en lang række spydigheder, flere af dem pænt sjove, rettet mod stjernerne salen under hans syv minutter lange åbningstale. Han startede med denne disclaimer: »Husk, det er bare jokes. Vi skal alle snart dø. Og der er ingen sequel«.

Den britiske komiker startede med at sige, at han ankom til showet i en limousine med en nummerplade lavet af Felicity Huffman (‘Desperate Housewives’-stjernen sidder i fængsel for at have bestukket sin datter ind på et fint universitet).

Senere slog han fast, at det var et stort år for pædofilifilm: »’Surviving R. Kelly, ‘Leaving Neverland’«, nævnte han og tilføjede så: »‘The Two Popes’», filmen om magtkampe i den katolske kirke.

Han kaldte også foreningen bag Golden Globe, The Hollywood Foreign Press Association, for racister, og han fremhævede, at hans egen Netflix-serie ‘After Life’ om en mand, der mister sin kone og vil begå selvmord, »er sjovere end dette show«.

Gervais roste Martin Scorseses ‘The Irishman’, men tilføjede, at den var så lang, at da Leonardo DiCaprio deltog i premieren, var hans date for gammel til ham, da filmen var slut.

Hele showet igennem sendte han desuden forventede svinere mod megafloppet ‘Cats’ – med denne som den første:

»Verden fik også James Corden at se som en fat pussy. Han var også med i filmen ‘Cats’«. Efterfulgt af en joke om, hvordan Dame Judi Dench elskede rollen, så hun kunne »lick her own pussy« – en af de bits, der fik flest i salen til at gispe.

Han svinede også Apple og slog fast, at Hollywood-stjernene bør droppe alle deres politiske vindertaler:

»I er ikke i nogen form for position til at belære offentligheden om noget. I ved intet om den virkelige verden. De fleste af jer har gået mindre i skole end Greta Turnberg. Så hvis I vinder, kom op, accepter jeres lille pris, tak jeres agent og jeres Gud, og fuck så ned«.

Gervais’ tale er endnu ikke lagt officielt ud (vi opdaterer, når den lander), men man kan høre lydsiden her og se et sammendrag nedenfor:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Se alle vinderne ved nattens Golden Globes her.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af