Bong Joon-ho har to film i støbeskeen efter ‘Parasite’

Bong Joon-ho har to film i støbeskeen efter ‘Parasite’
Bong Joon-ho til Oscar-efterfest med alle sine nye gyldne venner. (Foto: Kevork Djansezian/Getty Images)

Bong Joon-ho var dagens mand i skysovs med hele fire statuetter – heriblandt for bedste film og instruktør – til ‘Parasite’ under Oscar-showet natten til mandag.

Det var kulminationen på en karriere, der startede i starten af 00’erne og har inkluderet andre mesterværker som ‘Memories of Murder’ og ‘Mother’.

Og den sydkoreanske instruktør, der har taget alle med storm i Hollywood med sin charmerende ydmyghed og finurlighed i den nu overståede awards-season, fortsætter da også med at have snuden i sporet uanfægtet af den store succes. I backstage-lokalet efter Oscar-showet sagde han til journalisterne.

»Jeg er nødt til at arbejde, det er mit job. Jeg har arbejdet de seneste 20 år, og uafhængigt af, hvad der skete i Cannes (hvor filmen vandt Guldpalmen, red.) og Oscar, har jeg arbejdet på to projekter forinden. Jeg fortsætter med at arbejde på dem, intet har ændret sig på grund af de her priser. Ét af dem er på koreansk og det andet er på engelsk«.

Bong, der har lavet to engelsksprogede film i form af ‘Snowpiercer’ og ‘Okja’, har tidligere fortalt Variety en smule om de to projekter:

»Den koreanske film finder sted i Seoul og har unikke elementer af horror og action. Det er svært at definere genrerne i mine film. Det engelske projekt er en dramafilm baseret på en virkelig begivenhed, der skete i 2016. Jeg ved det selvfølgelig ikke, før jeg er færdig med manuskriptet, men halvdelen skal finde sted i England og halvdelen i USA«.

Mere vides endnu ikke om filmene, ej heller hvilken han skal lave først. I mellemtiden er han involveret i to serier baseret på hans tidligere film.

Efter at have været foruroligende lang tid undervejs får serieudgaven af ‘Snowpiercer’ premiere på amerikanske TNT til maj. Bong Joon-ho er executive producer, hvilket de facto betyder, at han ikke har været specielt involveret i projektet.

Derudover skal Oscar-vinderen ‘Parasite’ forvandles til miniserie for HBO, sandsynligvis på engelsk. Adam McKay (‘The Big Short’, ‘Vice’) er hovedmanden bag, ligesom det netop er rygtet, at Mark Ruffalo skal indtage én af rollerne. Bong Joon-ho er selv involveret som producer og vil sandsynligvis være mere hands-on her. Måske han endda instruerer et afsnit eller to, men det er endnu ikke sikkert. Han har fortalt, at han har en masse materiale, der ikke kom med i filmen, som kan udfoldes i en miniserieudgave.

Læs vores anmeldelse af ‘Parasite’ – og vores kommentar om, hvordan en sydkoreansk film uden stjerner kunne vinde Hollywoods elskede Oscar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af