Joaquin Phoenix i Oscar-vindertale: »Jeg har været selvisk, ond og svær at arbejde med«

Joaquin Phoenix i Oscar-vindertale: »Jeg har været selvisk, ond og svær at arbejde med«
Joaquin Phoenix på scenen med sin Oscar for bedste mandlige hovedrolle. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Joaquin Phoenix vandt helt som ventet prisen for bedste mandlige hovedrolle under nattens Oscar-show, og ‘Joker‘-stjernen kvitterede med en tale, som nogle vil finde inspirerende og andre forvrøvlet. Men uanset hvad var den et forsøg på at bruge platformen til at tale om vigtige ting – med en rørende afslutning.

Phoenix slog fast, at mange i verden i dag har travlt med at tale om det, der skiller os ad, men at han så et fællestræk i kampen for retfærdighed. »Vi er kommet for langt væk fra naturen«, pointerede skuespilleren, der uddybede, at mennesket gik og troede, at det var centrum for universet. Og han vendte også pilen indad: »Jeg har været selvisk, ond nogle gange, svær at arbejde sammen med«, sagde han og tilføjede, at det handler om at blive bedre til at vejlede hinanden til at blive bedre.

Til sidst citerede han et lille stykke lyrik, som hans bror, skuespilstjernen River Phoenix, skrev som 17-årig. River døde tragisk som 23-årig i 1970 af en overdosis.

»Run to the rescue with love, and peace will follow«, reciterede Joaquin Phoenix og forlod berørt scenen. Se hele hans tale underunder.

Læs hele vores Oscar-dækning her.

Se også: Her er højdepunkterne fra nattens Oscar-show

Læs kommentaren: Hvordan en sydkoreansk film kunne vinde Hollywoods elskede Oscar-pris

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af