Her er højdepunkterne fra nattens Oscar-show – fra Fight Club med Gal Gadot og Brie Larson til Taika Waititis tabte mor

Sad du ikke oppe under hele nattens Oscar-show, har vi samlet nogle af højdepunkterne her.
Her er højdepunkterne fra nattens Oscar-show – fra Fight Club med Gal Gadot og Brie Larson til Taika Waititis tabte mor
Mahershala Ali præsenterede som sidste års vinder for bedste mandlige hovedrolle prisen til Laura Dern for bedste kvindelige i år. Her ses de backstage efter showet. (Foto: Richard Harbaugh/A.M.P.A.S. via Getty Images)

Joaquin Phoenix reciterer afdød bror

Efter sin sejr for bedste hovedrolle for sin indlevende præstation i ’Joker’, holdt Joaquin Phoenix en tale, der blandt andet handlede om vidtløftige temaer som kampen for retfærdighed og menneskets plads i naturen. Men det stærkeste øjeblik lå til slut, hvor han citerede et lille stykke lyrik, som hans bror, skuespilstjernen River Phoenix, skrev som 17-årig. River døde tragisk som 23-årig i 1993 af en overdosis på en natklub i L.A., hvor Joaquin var til stede og var ham, der ringede til alarmcentralen.

»Run to the rescue with love, and peace will follow«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Chris Rock og Steve Martin gik direkte i flæsket på Oscar

Chris Rock og Steve Martin sendte stikpiller til Oscar-akademiet, da de efter Janelle Monáes åbningsnummer stod på scenen som de første presenters. Her bemærkede de blandt andet, hvor stor en fremgang Oscar-showet har haft, siden dengang hvor der slet ikke var nogen sorte nominerede, til den dag i dag, hvor der var… én.

Det var befriende, at de to komikere og skuespillere ikke brugte tid på mange høflighedsfraser, men øjeblikkeligt stak til den institution, de var i hus hos.


Julia Louis-Dreyfus og Will Ferrell forstår ingenting

Det er som regel en fornøjelse, når to komikere teamer op for at præsentere Oscar-priser, og Julia Louis-Dreyfus og Will Ferrell – aktuelle over for hinanden i det amerikanske remake af ’Force Majeure’ – leverede da også varen.

Måske var deres joke om ikke at vide, hvad en cinematographer laver, lidt simpel, men man kan jo grine af Louis-Dreyfus og Ferrell alene på deres ansigtsmimik, og de lykkedes med at hive stikket hjem.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bong hylder Scorsese – og skal drikke sig fuld

Bong Joon-ho måtte på scenen intet mindre end fire gange, da ’Parasite’ sensationelt vandt priserne for bedste film, instruktør, originale manuskript og internationale film. Og som vi har set gennem hele awards season, havde han sin loyale og dygtige tolk ved sin side.

Særligt stærk var talen, da han vandt for bedste instruktør, hvor han hyldede sine mednominerede instruktører, særligt Martin Scorsese, som han citerede for at have sagt, at »det mest personlige er det mest kreative«, når man laver film. Faktisk fik sydkoreanerens ord hele salen til at stå op og klappe af Scorsese i et rørende øjeblik, når man tænker på, at det jo egentlig var Bong, der havde vundet.

Parasite’-instruktøren takkede også Quentin Tarantino for altid at have sat fokus på sine film, selv da ingen kendte ham i USA. Og så fik han nævnt i flere taler – på engelsk! – at han nu skulle ud og drikke sig fuld.

Læs kommentaren: Hvordan en sydkoreansk film kunne vinde Hollywoods elskede Oscar-pris


Cynthia Erivo får folk op af stolene

Cynthia Erivo er et stort navn på teaterscenen, men det er først det seneste år, at hun for alvor har slået igennem i de levende billeder. Hun har en stor rolle i den aktuelle serie ’The Outsider’, og ved årets Oscar-show var hun både nomineret for bedste kvindelige hovedrolle for ’Harriett’ og for sin sang til selvsamme film, ’Stand Up’. Hun vandt ikke for nogle af delene (måtte se sig slået af henholdsvis Renée Zellweger og Elton John), men til gengæld modtog hun et stående bifald for sin live-optræden med netop ’Stand Up, spækket med smittende gospel-stemning. En rørende performance.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Brad Pitt er politisk og personlig

Pitt har brilleret med sine takketaler hele denne awards-season, og selvom hans Oscar-tale efter sejren for bedste mandlige birolle var mere afdæmpet end nogle af de øvrige, var den stadig værd at skrive hjem om. Han startede med at være politisk, da han bemærkede, at hans 45 sekunders taletid var 45 sekunder mere, end Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver John Bolton fik i rigsretssagen mod præsidenten.

Siden blev han personlig, da han sagde, at prisen gav ham anledning til at kigge tilbage på karrieren, mens hans stemme blev mere og mere grødet. Og som han tydeligt bevæget sluttede: »Once upon a time in Hollywood… ain’t that the truth…«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kristen Wiig og Maya Rudolph sender jobansøgning direkte fra scenen

Kristen Wiig og Maya Rudolph gjorde, hvad de gør bedst, da duoen introducerede priserne for bedste scenografi og kostumedesign ved nattens Oscar-ceremoni. Duoen havde forberedt et af aftenens bedst indøvede indslag, der blandt andet stod på en salgstale for deres evner som seriøse skuespillere og et musikalsk medley af de mere specielle. De mindede os endnu engang om, at de meget gerne må være vores Oscar-værter næste år!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Taika Waititi kunne ikke finde sin mor

Newzealandske Taika Waititi leverede en af nattens mest bevægede taler, da han modtog Oscar’en for bedste adapterede manuskript for ‘Jojo Rabbit’, og tydeligt rørt for en gangs skyld måtte instruktøren famle efter ordene på scenen – ganske ulig hans normalt så komiske persona både foran og bag kameraet. »Tak mor, hvor du end sidder. Jeg tabte dig af syne for flere timer siden«, fik Waititi dog joket, og høstede prompte grin fra salen.


Islænding smadrer glasloftet

Den islandske komponist Hildur Guðnadóttir (som også stod for musikken i ’Chernobyl’) vandt velfortjent en Oscar for bedste score til ’Joker’. Og blev dermed den fjerde kvinde til at vinde i kategorien i Oscars 92 år lange historie. Guðnadóttir fik passende overrakt prisen af ingen ringere end superkvinderne Sigourney Weaver, Brie Larson og Gal Gadot, og slog i sin tale et slag for, at kvinder og piger hæver deres røster. »Vi har brug for at høre jeres stemmer«, formanede komponisten til stærke klapsalver og hujen.


Laura Dern takker ikoniske Hollywood-forældre

»Hvis man er rigtig heldig, er ens egne forældre også ens helte«, sagde Laura Dern i sin takketale, da hun vandt prisen for bedste kvindelige birolle. Dern sendte kærlighed til sine legendariske skuespillerforældre Diane Ladd og Bruce Dern (der seneste havde en lille rolle i ’Once Upon a Time In Hollywood’), mens førstnævnte græd glædestårer fra sin plads i salen. »You got game«, smilede Laura Dern, der om nogen er støbt af Hollywood-kongeligheder, til sin pavestolte mamma i et af showets mest hjertevarme øjeblikke.


Superkvindernes Fight Club

Nu må det godt snart være slut med, at kvindelige skuespillere skal svare på bovlamme spørgsmål a la »Hvordan er det at være kvinde i Hollywood?«. Det mente Sigourney Weaver, Brie Larson og Gal Gadot, da de tre slog et slag for power kvinder i filmbyen forud for uddelingen af prisen for bedste score (der temaet taget i betragtning gud ske lov da også gik til en kvinde i form af islandske Hildur Guðnadóttir for ’Joker’). Og superhelteinderne var klar på at starte deres egen kvindelige Fight Club for at tvinge forandringerne igennem, jokede de i en ud af aftenens mange stikpiller til kønsdiskrimination i La La Land.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs kommentaren: Hvordan en sydkoreansk film kunne vinde Hollywoods elskede Oscar-pris

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af