Trine Dyrholm skal spille Dronning Margrete i ny dansk storfilm

Trine Dyrholm skal spille Dronning Margrete i ny dansk storfilm
Trine Dyrholm. (Foto: Petra Kleis/Soundvenue)

Hun er dronningen af dansk film, og sidste år brillerede hun i May el-Thoukhys bredt anerkendte ‘Dronningen’. Og nu skal Trine Dyrholm så spille dronning. Altså en ægte dronning.

Dyrholm indtager nemlig den altoverskyggende hovedrolle i Charlotte Sielings film ‘Margrete den første’, der – som titlen antyder – handler om Danmarks første Dronning Margrete (altså ikke at forveksle med vores nuværende Margrethe den anden), der levede fra 1353 til 1412.

Den officielle synopsis lyder:

Året er 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk stor-rige. Margrete har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, kong Erik. Unionen er omgivet af fjender, og Margrete planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa. En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb. Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt«.

Også Søren Malling, Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro, Magnus Krepper og Thomas W. Gabrielsson er på rollelisten i filmen fra Sieling, som senest instrueret ‘Mesteren’ (også med Malling og Oftebro) i Danmark, men også har instrueret afsnit af en lang række amerikanske tv-serier, heriblandt ‘Homeland’ og ‘The Americans’.

Optagelserne på ‘Margrete den første’ starter 2. marts, og premieren kommer formentlig til at falde i første halvdel af 2021.

I mellemtiden kan man glæde sig til ‘Erna i krig’, der har premiere i september, hvor Trine Dyrholm også har hovedrollen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af