Harvey Weinstein skal 23 år i fængsel

Harvey Weinstein skal 23 år i fængsel

Harvey Weinstein skal sidde 23 år i fængsel, har dommer James A. Burke fra højesteretten på Manhattan i dag bekendtgjort.

Den detroniserede filmboss blev i slutningen af februar dømt af en jury for voldtægt på den aspirerende skuespiller Jessica Mann i 2013 og for at have tvunget sig til oralsex på produktionsassistenten Miriam Haley i 2006.

Siden har dommer Burke skullet vurdere, hvordan straffen skulle udmåles – mulighederne var et sted mellem fem og 29 år.

Straffen til den i dag 67-årige Harvey Weinstein er en milepæl for #MeToo-bevægelsen og sætter et punktum for en sag, der har kørt, siden de første ofre stod frem i New York Times og The New Yorker i oktober 20017.

Weinstein skal afsone straffen i et fængsel i New York.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af