Snakken om ’No Time to Die’s forbandelse pisser Daniel Craig af

Snakken om ’No Time to Die’s forbandelse pisser Daniel Craig af
Daniel Craig.

Det er ikke så svært at forstå, hvorfor nogle måske ville antage, at den kommende James Bond-film ’No Time to Die’ har lidt under mere end almindeligt uheld.

Men i et interview med GQ sætter en frustreret Daniel Craig en gang for alle en stopper for rygterne om, at produktionen har været forbandet:

»Snakken om en forbandelse pisser mig af«, fortæller Craig i et stort interview med GQ. »Jeg har det sådan: ’Lad være med at fordømme vores film’, for vi gør virkelig vores bedste«.

Rygterne, som Craig forsøger at mane til jorden, begyndte at florere, før produktionen på ‘No Time to Die’ rigtigt gik i gang, da manuskriptforfatteren Neal Purvis og Robert Wade blev fyret fra projektet, selvom de inden da havde stået bag alle filmene i Craigs inkarnation af agent 007.

Efter de to erfarne Bond-forfattere forlod filmen hyrede den daværende instruktør Danny Boyle (’Slumdog Millionare’) sin faste manuskriptforfatter John Hodge (’Trainspotting’) til projektet, men da de begge mødte for meget modstand fra Bonds producenter, forlod Boyle filmen og tog sin forfatter med sig.

»Danny havde nogle idéer, som bare ikke fungerede«, fortæller Craig, der i alt nåede at læse fire forskellige færdige manuskripter til ‘No Time to Die’. »Jeg ville have elsket, hvis jeg bare havde haft ét manuskript, som vi kunne skyde, men det blev bare ikke sådan. Der var mange ting, som gik imod sådan en proces«, siger han GQ.

Tre måneder før optagelserne til Craigs femte og sidste Bond-film skulle begynde, blev ’Beasts of No Nation’-instruktør Cary Fukunaga hyret efter Boyles afsked. Den 42-årige instruktør skulle nu lede en produktion, der, uanset hvad Craig selv mener, var temmelig uheldsramt:

Først gik et stunt med Craig galt, hvilket resulterede i en omfattende ankeloperation for skuespilleren. Derefter fik Fukunaga kritik, fordi han efter sigende glemte at dukke op indimellem, da han havde for travlt med at spille PlayStation derhjemme. I juni 2019 sprang en stor del af ’No Time to Die’s set i stykker ved en fejl, hvilket sendte en medarbejder på hospitalet, og senere på måneden blev en mand arresteret for at have installeret skjulte kameraer på dametoilettet.

Da filmen endelig var skudt færdig, blev dens komponist, Fukunagas tætte ven Dan Romer, fyret i sidste sekund og udskiftet med Hollywood-darlingen Hans Zimmer, der oprindeligt havde tre uger til at afslutte sit arbejde, men nu kan tage den med ro efter coronavirussens udbrud, som har udsat Bonds premiere med otte måneder.

‘No Time to Die’ skulle være udkommet 2. april, men får nu premiere i England 12. november og USA 25. november. Den præcise danske dato er endnu ikke annonceret.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af