Store biograffilm sendes nu direkte på streaming i historisk beslutning

Store biograffilm sendes nu direkte på streaming i historisk beslutning

De klassiske Hollywood-studier har de seneste år kæmpet stædigt mod Netflix-modellen, hvor film får direkte premiere på streaming samtidig med en biografpremiere.

Men tvunget af omstændighederne må en af de store, Universal Studios, nu bide i det sure æble. De sender den omdiskuterede satiriske thriller ‘The Hunt’, Elisabeth Moss-gyseren ‘The Invisible Man’ og Jane Austen-filmatiseringen ‘Emma’ direkte på video on demand i USA, efter alt biografliv som bekendt er lukket og slukket i kølvandet på det globale covid-19-udbrud.

Herhjemme nåede ‘The Invisible Man’ og ‘Emma’ akkurat at få premiere henholdsvis 27. februar og 3. marts, men deres indtjening vil utvivlsomt også her lide under de lukkede biografer. ‘The Hunt’ – skrevet af Damon Lindelof – var planlagt til 8. april, men den danske distributør oplyser nu til Soundvenue, at den går direkte på streaming i stedet.

Filmen om jagt på mennesker har haft et tumultarisk liv, da den først blev taget af premierekalenderen efter kritik fra Donald Trump og andre, der slet ikke havde set filmen. Så blev den taget til nåde. Og nu ryger den altså af plakaten igen.

Spørgsmålet er, om den aktuelle krise vil ændre de store Hollywood-studiers strategi også på sigt. Nu er et ellers fasttømret princip jo i hvert fald brudt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af