Quentin Tarantino fortæller om sit ’Grindhouse’-flop: »Det var et tilfælde af at være lidt too cool for school«

Quentin Tarantino fortæller om sit ’Grindhouse’-flop: »Det var et tilfælde af at være lidt too cool for school«
Quentin Tarantino. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

På papiret var det en succes: Quentin Tarantino og Robert Rodriguez’ hyldest til grindhouse-filmtraditionen i form af et storstilet dobbelt-værk bestående af Tarantinos ’Death Proof’ og Rodriguez’ ’Planet Terror’. I realiteten: Et gedigent box office-flop, der ikke engang indtjente halvdelen af det, projektet havde kostet.

I et interview med Empire (der blev i sommer, men først nu er kommet online i dets fulde længde) besvarede Tarantino spørgsmål fra fans – og her blev der spurgt ind til hele ’Grindhouse’-fadæsen og til, om han havde overvurderet publikums forkærlighed for genren.

»Med ’Grindhouse’ tror jeg, at jeg og Robert følte, at folk havde lidt mere begreb om dobbeltfilm-historien og exploitation-film,« forklarede Tarantino. »Nej, det havde de ikke. Overhovedet. De havde ingen anelse om, hvad fuck de så. Det betød intet for dem, hvad vi gjorde. Så det var et tilfælde af at være lidt too cool for school«.

I samme interview fortæller Tarantino om, hvordan han og instruktør Edgar Wright tog i biografen for at se ’Death Proof’ på filmens premiereaften i London i en biograf i primetime – med omkring blot 13 mennesker i salen. En oplevelse, der var med til at gøre Tarantino – der på daværende tidspunkt var fem filmsuccesser inde i karrieren (’Reservoir Dogs’, ’Pulp Fiction’, ’Jackie Brown’ og ’Kill Bill Vol. I-II’ – en my mere ydmyg. »Men vi satte os ned, så den og havde en god oplevelse,« mindes han trods alt.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af