Ryan Murphy omskriver Hollywood-historien i sin ventede Netflix-serie – se traileren

Netflix smed en milliard danske kroner efter Ryan Murphy, så serieskaberen bag titler som ‘Glee’, ‘American Horror Story’ og ’Pose’ kunne skabe indhold eksklusivt til streamingtjenesten.

Nu kommer Murphys første projekt direkte skabt til tjenesten (han har tidligere haft premiere på ‘The Politician‘, der dog var sat i gang inden aftalen).

I ’Hollywood’ ser vi en alternativ version af filmindustrien. For trods gamle biler, glamour og en altomfattende fascination for ’Gone With the Wind’ lader karaktererne i slutningen af 1940’erne til at have pinligt meget tilfælles med nutidens forkæmpere for ligestilling i Hollywood.

Netflix-miniserien følger en gruppe filmskabende venner, der, kort efter Anden Verdenskrig, beslutter sig for at gøre op med den industri, hvis film de elsker og er vokset op med, men hvis fejlrepræsentation de også er begyndte at frygte.

Serien baserer mange af sine karakterer på virkelige personer og blander dem med fiktive elementer for at ændre på historien, såsom den homoseksuelle skuespiller Rock Hudson (Jake Picking), der i serien bliver bedstevenner med den fiktive farvede Archie Coleman (Jeremy Pope), som forsøger at bryde igennem som manuskriptforfatter.

Udover Pope og Picking er ‘Glee’/’American Crime Story’-stjernen Darren Criss og Samara Weaving (’The Babysitter’) også del af vennegruppen, der har sat næsen op efter den ultimative anderkendelse fra industrien: En Oscar.

I klassisk Murphy-stil er serien selvfølgelig proppet med stjerne-cameos og byder blandt andet på Broadway-legenden Patti LuPone, Queen Latifah, Holland Taylor, Dylan McDermott og Murphy selv.

‘Hollywood’ kan ses på Netflix 1. maj.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af