Den indflydelsesrige independent-filmskaber Lynn Shelton er gået bort – filmverden sørger

Den indflydelsesrige independent-filmskaber Lynn Shelton er gået bort – filmverden sørger

Den amerikanske instruktør, manuskriptforfatter, klipper og skuespiller Lynn Shelton gik fredag aften bort i en alder af 54 år, som følge af en hidtil uidentificeret blodsygdom.

Shelton var en af de indflydelsesrige stemmer i den amerikanske mumblecore-bølge, der så dagens lys i 00’erne. Hun debuterede som instruktør med prisvinderen ‘We Go Way Back’, der blev efterfulgt af blandt andet ‘My Effortless Brilliance’ og det store gennembrud ‘Humpday’.

I de senere år har Shelton særligt beskæftiget sig med amerikanske tv-serier som episodeinstruktør på blandt andet ‘Mad Men’, ‘New Girl’, ‘Master of None‘, ‘GLOW‘, ‘Dickinson‘, ‘The Morning Show‘ og senest ‘Little Fires Everywhere’ med Reese Witherspoon.

Nyheden om Sheltons død blev delt i går aftes af hendes romantiske og kreative partner, komikeren Marc Maron: »Hun var en smuk, blid og karismatisk kunstner. Hendes ånd var rendyrket glæde. Vi var glade. Jeg fik hende tit til at grine. Vi grinte meget. Vi skulle starte et nyt liv sammen. Jeg kan slet ikke forstå, at det her sker. Det er et forfærdeligt, sørgeligt tab«.

Shelton er siden blevet hyldet vidt og bredt af filmfolk som samarbejdspartneren Mark Duplass, Edgar Wright, Allison Janney, James Gun, Jason Reitman, Hailee Steinfeld, Ava DuVernay og Olivia Wilde.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af