Quentin Tarantino udråber ‘The Social Network’ til bedste film fra 10’erne: »Den knuser alle konkurrenter«

Quentin Tarantino udråber ‘The Social Network’ til bedste film fra 10’erne: »Den knuser alle konkurrenter«
Justin Timberlake og Jesse Eisenberg i 'The Social Network'.

Quentin Tarantino er ikke bare en af tidens mest populære instruktører. Han er også glødende cinefil.

Således har instruktør løbende kåret en række af de bedste film fra det forgangne årti. Det er efterhånden et halvt år siden, at han udråbte ‘Dunkirk’ til årtiets andenbedste – efter tre gennemsyn (!) – men Tarantino har været længe om at hædre årtiets førsteplads.

Nu har instruktøren endelig løftet sløret for den eftertragtede topplacering og valget er faldet på David Finchers mesterlige Facebook-drama fra 2010, ‘The Social Network’.

I et interview med franske Premiere (via The Playlist) udtaler Tarantino: »[Årtiets bedste] er ‘The Social Network’, uden tvivl. Den er nummer 1, fordi den er den bedste, derfor! Den knuser alle konkurrenterne«.

Han fortæller yderligere, at filmens manuskriptforfatter Aaron Sorkin er den »bedste aktive dialogskriver« – en plads nogle muligvis ville have tippet til Tarantino selv.

‘The Social Network’ er vidt og bredt anerkendt som en af de mest indflydelsesrige film i nyere tid med en skarp kritik af den epokegørende samfundsomvæltning, verden så med sociale mediers indtog i 2005.

Filmen blev nomineret til otte Oscars i 2010, hvor den vandt tre styks (for bedste manuskript, score og klipning), og stadfæstede Fincher som den muligvis største nulevende amerikanske instruktør.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af