Se traileren til Apples hyperambitiøse sci-fi-serie ‘Foundation’ baseret på ‘Star Wars’-inspirationskilde

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

De færreste kender nok til ’Foundation’-serien. Men gennem flere år har en række aktører, herunder HBO, forsøgt at filmatisere den episke bogserie, som mange mener var ’Star Wars’ største inspirationskilde.

Men nu lader det endelig til at være lykkedes i stor stil for Apple Tv+, der næste år udgiver det gigantiske intergalaktiske eventyr om en gruppe modstandere, som forsøger at ændre historiens gang ved at styrte det diktatoriske Galaktiske Imperium.

Seriens enorme persongalleri har blandet andet ’Chernobyl’-stjernen Jared Harris, Terrence Man (’Sense8’) og Geoffrey Cantor (’Daredevil’) på rollelisten, hvor mange nye ukendte unge skuespillere dog bliver den primære drivkraft.

’Foundation’ er baseret på syv bøger, skrevet over godt og vel 50 år af den afdøde forfatter Isaac Asimov. Den russiske forfatters livsværk var fortællingen om ’Foundation’ og den fiktive videnskab psykohistorie, som Asimovs alterego, i form af Harris’ karakter Seldon, kan høres beskrive kort i traileren.

Psykohistorie-metoden er fundamentet i den episke saga og handler om måden, regeringer ved hjælp af teknologi, historie, psykologi og statistik kan udregne en plan for, hvordan en ny og bedre verden kan bygges. Altså, så længe de milliarder af væsener, der udsættes for metoden, ikke har den fjerneste anelse om, at deres mindste beslutninger bliver vendt og drejet i et stort galaktisk regnestykke, som potentielt kan ændre deres liv for altid.

’Foundation’s første ti episoder er blandt andet skrevet af Victoria Morrow (’Deadwood’) og Christopher Nolans manuskriptforfatter på ’Batman Begins’ og ’The Dark Knight Rises’ David S. Goyer (’Blade’).

’Foundation’ forventes på Apple Tv+ i 2021.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af