Thandie Newton er brutalt ærlig om tiden på ’Mission: Impossible II’-settet: »Jeg var så bange for Tom«

Thandie Newton er brutalt ærlig om tiden på ’Mission: Impossible II’-settet: »Jeg var så bange for Tom«
Foto: Matt Winkelmeyer/Getty Images

Det var ikke helt let at få ’Mission: Impossible II’ i kassen. Det kan Thandie Newton, der i filmen spillede rollen som den professionelle tyv (og Tom Cruise alias Ethan Hunts fling) Nyah Hall, fortælle alt om – og det er lige netop det, hun gør i et nyt interview med Vulture, hvor hun ikke lægger fingre imellem.

»Jeg var så bange for Tom. Han var et meget dominerende individ,« fortæller Newton i interviewet. »Han prøver virkelig hårdt at være et rart menneske. Men presset – han påtager sig så meget. Og jeg tror, at han har denne her følelse af, at det kun er ham, der kan gøre det hele så godt, som det kan gøres«.

Newton fortæller, at hun og Cruise skulle indspille en nattescene, hvor der skulle opstå en intens konfrontation mellem deres karakterer. John Woo (filmens kinesiske instruktør) havde ifølge Newton besluttet sig for ikke at ville tale engelsk under indspilningen, hvilket gjorde arbejdet så meget desto mere presset for Newton og Cruise.

Under indspilningen af den givne scene var Cruise ikke tilfreds med Newtons arbejde, hvilket gjorde ham så frustreret, at han fik den fikse idé, at de to skuespillere skulle bytte roller, så han kunne vise Newton, hvordan hun skulle spille sin del.

»Vi filmede hele scenen, hvor jeg spillede ham – fordi, tro mig, jeg kendte hans replikker på det tidspunkt ­– og han spillede mig,« mindes Newton, der fortæller, at hele optrinnet på ingen måde hjalp hende. Tværtimod. »Det skubbede mig yderligere ud i et sted af skræk og usikkerhed. Det var virkelig en skam. Gud være med ham [bless him, red.]. Det mener jeg virkelig, for han gjorde fandeme sit bedste«.

Newton rundede af med at understrege, at Tom Cruises opførsel udelukkende kom af stress, og at de endte med at have en helt ekstraordinær tid under tilblivelsen af ’Mission: Impossible II’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af