Amanda Collin fik hovedrollen i Ridley Scott-serien ‘Raised by Wolves’ ved et tilfælde

Amanda Collin fik hovedrollen i Ridley Scott-serien ‘Raised by Wolves’ ved et tilfælde
Amanda Collin i 'Raised by Wolves'.

Onsdag aften holdt HBO en række virtuelle pressemøder for journalister fra hele verden, hvor serieskabere og skuespillere via videochats præsenterede kanalens kommende serier.

Og her var danske Amanda Collin en af stjernerne i fokus.

Den ’Undtagelsen’-aktuelle skuespiller sad nemlig klar til at svare på spørgsmål om HBO-serien ’Raised by Wolves’, som hun har den ene hovedrolle i, og som netop har fået en episk trailer. Hun og Abubakar Salim spiller et par androider, der har til opgave at opfostre en enklave af menneskebørn i en trøstesløs og gold, postapokalyptisk verden.

Sci-fi-serien har selveste Ridley Scott tilknyttet som producer, instruktør (på to afsnit) og ideudvikling, mens Aaron Guzikowski, der har manuskripter til Denis Villeneuves ’Prisoners’ og Michael Noers ’Papillon’ bag sig, er hovedforfatter på projektet.

Hvordan endte Amanda Collin så med den ene hovedrolle i en så prestigefuld, amerikansk science fiction-serie?

Det skete faktisk ved et rent tilfælde.

Producer David W. Zucker, der også var til stede under præsentationen sammen med Collin, Salim og Guzikowski, indledte med at beskrive den store udfordring ved at finde de rette skuespillere til de to hovedkarakterer, som bærer navnene Mother og Father.

Abubakar Salim og Amanda Collin i ‘Raised by Wolves’.

For, som han sagde, »hvordan caster man lige to androider?«.

Salim fik efter lidt tid rollen som fader-robotten, mens hans kvindelige makker lod vente på sig, og deadline nærmede sig med hastige skridt.

»Vi havde stadig ikke fundet nogen, som passede perfekt til rollen, da casteren tog til en filmfestival i Kilkenny (irske Subtitle Film Festival, red.), som kun viser europæiske film på de originale sprog – der var ingen engelsksprogede film. Hun var meget mismodig, fordi vi skulle lave prøver til kanalen i de næste par uger, og vi følte stadig ikke, at vi havde ramt plet«, fortalte Zucker.

Det ændrede sig imidlertid, da casteren stødte på en for hende ukendt, dansk film.

»Det er en meget intim festival, hvor de viser film på barer og parkeringspladser, og casteren sad tilfældigvis i en sofa og så Amandas film, ’En frygtelig kvinde’. Hun rettede sig op og sagde: ’Jeg tror, det er hende!’. Det forholdt sig helt tilfældigvis sådan, at skuespillerne var til stede i baren. Og jeg tror, hun opsporede dig, da du sad i baren?«, sagde Zucker rettet mod Collin, som fortsatte genfortællingen:

»Det var overvældende, men også lidt stressende«, fortalte den danske skuespiller. »Hun sagde: ’Jeg vil gerne snakke med dig. Kan vi foretage castingen i morgen?’ Jeg var sådan, øh, det tror jeg ikke. ’Det bliver vi nødt til’. Og så sagde jeg: ’Okay, lad os gøre det’.

Amanda Collin i ‘Raised by Wolves’.

Således fik Collin den store rolle i hus i løbet af en weekend. Ifølge Zucker skilte hun sig ud fra de andre kandidater, fordi hun netop ikke spillede så meget på, at karakteren er en robot.

»Jeg tror, mange af skuespillerne forsøgte at spille en androide, imens de var meget optagede af Ridley og af futurismen«, forklarede produceren.

»Der var bare noget meget naturligt og organisk over den måde, Amanda var i stand til at give karakteren personlighed uden at lade androide-elementerne tage fokus. Det gjorde hende både relaterbar og på samme tid en smule foruroligende. Alle blev fuldstændig overbevist af prøven, og så fortsatte vi derfra«.

Collin kom efterfølgende selv med et mere simpelt (og vittigt) argument for at have fået rollen: »Det er kæben«.

’Raised by Wolves’ får amerikansk premiere 3. september på den nye streamingtjeneste HBO Max, mens vi stadig venter på information om seriens distribution herhjemme.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af