‘Watchmen’s gennembrudstjerne leverer rørende Emmy-tale – dedikerer den til alle sorte kvinder i hans liv

‘Watchmen’s gennembrudstjerne leverer rørende Emmy-tale – dedikerer den til alle sorte kvinder i hans liv
Yahya Abdul-Mateen II holder online-takketale til Emmy-uddelingen 2020

(Spoiler alert – har du endnu ikke set ‘Watchmen’, så far med lempe herunder. Og få så set ‘Watchmen’)

Yahya Abdul-Mateen II, som spiller Cal Abar (og en vis anden…) i HBO’s ‘Watchmen‘-serie, var tydeligvis rørt, da han i nat modtog en Emmy for bedste birolle i en miniserie.

I den livestreamede takketale tog gennembrudsstjernen sig god tid til at takke alle fra familien til showrunner Damon Lindelof, som han roser for at sætte de sorte amerikaneres virkelighed på dagsordenen.

»’Watchmen’ var en historie om traumer. Det var en historie om de varige ar af hvid vold i hjemmet«, siger han og fortsætter:

»Midt i alt dette var det også en historie om en Gud, som kom ned til Jorden for at gengælde en sort kvinde al den kærlighed, hun fortjener. Han ville tilbyde ofringer, støtte, passion og beskyttelse. Og han gjorde alt dette i en sort mands krop, og jeg er så stolt over, at jeg har kunnet udfylde disse sko«, siger Abdul-Mateen II og fortsætter:

»Så jeg dedikerer denne pris til alle sorte kvinder i mit liv, menneskene som troede på mig først – jeg kalder jer mine tidlige investorer. Jeg elsker jer. Jeg værdsætter jer, og den her er til jer«.

Lindelofs anmelderroste ‘Watchmen’-serie foregår i nutidens racebetændte USA – cirka 30 år efter den oprindelige tegneserie – og den rammer således hovedet på sømmet i henhold til at skildre den aktuelle racekonflikt i landet.

‘Watchmen’ kan ses på HBO Nordic.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af