Jake Gyllenhaal og Denis Villeneuve filmatiserer Jo Nesbø-roman for HBO

Jake Gyllenhaal og Denis Villeneuve filmatiserer Jo Nesbø-roman for HBO
Denis Villeneuve og Jake Gyllenhaal til Warner Bros. Pictures' premiere på 'Prisoners' i 2013.

Jake Gyllenhaal og Denis Villeneuve har med filmene ‘Prisoners’ og ‘Enemy‘ vist sig som lidt af en superduo. Og nu melder HBO, at de to Hollywood-sværvægtere genforenes om at forvandle Jo-Nesbø-romanen ‘Sønnen’ til en miniserie.

Gyllenhaal skal spille hovedpersonen som den deprime stofmisbruger Sonny Lofthus, der har levet et liv i ligegyldighed, siden hans far begik selvmord. En ligegyldighed, der er mundet ud i, at han sågar har taget en fængselsstraf for nogle andres forbrydelse i bytte for narkotika.

En dag finder Lofthus dog ud af, at hans fars død ikke var et selvmord, men et mord, hvilket antænder en ild i den unge mand, som igangsætter en fængselsflugt og et hidsigt hævntogt.

Villeneuve og Gyllenhaal har ifølge Deadline brugt flere år på at finde frem til det næste projekt, de kunne lave sammen. Først var planen at lave Nesbø-romanen som en spillefilm, men i skriveprocessen fandt de ud af, at historien egnede sig bedre til et miniserieformat.

De to herrer skal selv agere producere på serien. De får selskab af showrunner Lenore Zion og en anden højtagtet producer-duo, nemlig ‘Westworld’-makkerparret Jonathan Nolan og Lisa Joy.

Med de navne bag kameraet tyder alt således på, at ‘Sønnen’ (‘The Son’ på engelsk) bliver en stor satsning for HBO. Andet ville da også være mærkeligt med en mand som Villeneuve, der med film som ‘Arrival‘, ‘Blade Runner 2049‘ og den kommende ‘Dune’ har positioneret sig som en af tidens absolut hotteste instruktører.

‘Sønnen’ er stadig i den indledende fase, så en premiere vil formentlig tidligst blive sat til 2022. I mellemtiden kan vi dog glæde os til science fiction-braget ‘Dune’, der får premiere til oktober næste år.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af