David Fincher er i et fast forhold med Netflix de næste fire år

David Fincher er i et fast forhold med Netflix de næste fire år
David Fincher (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)
STREAMING TOGETHER

David Fincher har med titler som ‘House of Cards‘, ‘Mindhunter‘ og den kommende Oscar-aspirant ‘Mank’ været en loyal samarbejdspartner for Netflix det seneste årti. Rygter har floreret om, at Fincher og Netflix har en milliardaftale, men indtil nu har det altså blot været rygter. Nu bekræfter instruktøren, at han har en aftale med streaminggiganten, som fortsætter fire år mere.

»Ja, jeg har en eksklusiv aftale med (Netflix, red.) i fire år mere. Og afhængigt af ‘Mank’s modtagelse vil jeg enten flovt spørge dem, hvad jeg kan gøre for at rette op på det eller tage et arrogant røvhuls attitude og kræve at lave flere film i sort-hvid«, joker Fincher til det franske magasin Premiere, inden han irettesætter selv:

»Nej, jeg er her for at levere dem ‘indhold’ – hvad end det betyder – der sandsynligvis vil bringe dem tilskuere i min lille sfære af indflydelse«.

Fincher uddyber, at en af grundene til, at han har underskrevet Netflix-aftalen, er, at han vil efterlade sig en større filmarv.

»Nu hvor jeg har underskrevet den her Netflix-aftale, er det også, fordi jeg gerne vil arbejde, som Picasso malede: Prøve meget forskellige ting og prøve at bryde formen eller ændre fremgangsmåden. Jeg kan godt lide ideen om at have en stor arv. Og ja, jeg indrømmer, at det føles underligt kun at have ti film under mit bælte. Faktisk 11, men ti af dem kan jeg sige er mine. Ja, objektivt set er det en pænt frygtindgydende observation«.

11 film på 40 år lyder måske ikke af meget, men der er ikke mange instruktører i Hollywood, der er en garant for kvalitet som Fincher. Finchers katalog tæller blandt andet nyklassikere som ‘Seven’, ‘Fight Club’ og ‘The Social Network’. Den film, han ikke rigtigt vil kendes ved, er ‘Alien 3’, som studiet overtog kontrollen af.

Finchers 12. film, ‘Mank’, er i bogstavelig forstand allerede en klassiker, eftersom den skildrer tilblivelsen af ‘Citizen Kane’ fra 1941, som regnes som en af de vigtigste film nogensinde.

‘Mank’ får biografpremiere 19. november og kan ses på Netflix fra 4. december.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af