Hver anden kvinde i dansk film og teater har oplevet chikane eller seksuelle krænkelser

Hver anden kvinde i dansk film og teater har oplevet chikane eller seksuelle krænkelser
Ditte Hansen og Louise Mieritz har sat fokus på sexchikane i filmbranchen med deres tv-serie og film 'Ditte & Louise'.

Den danske film- og teaterbranche kæmper med alvorlige problemer med chikane og seksuelle krænkelser.

Det understreger en ny rapport udført af Aarhus Universitet, der blandt andet kan afsløre, at hver anden kvinde og hver fjerde mand i den danske film- og teaterbranche har haft uønskede seksuelle oplevelser i branchen.

Hertil har en tredjedel af kvinderne været udsat for fysisk eller psykisk vold, mens 59 procent af kvinderne har oplevet diskrimination og chikane.  

De seksuelle oplevelser inkluderer alt fra voldtægtsforsøg til voldelig adfærd samt tilbud om roller mod seksuelle ydelser, skriver Politiken.

»Det har smadret min evne til at være intim og fri på mit job«, fortæller en respondent i rapporten, mens andre udtaler, at de kæmper med psykiske problemer som angst og depression som følge af deres oplevelser.

Rapporten, ’Grænseoverskridende adfærd’, blev bestilt af fire brancheforeninger i 2019 efter den første #Metoo-bølge og bygger på en spørgeskemaundersøgelse med 1485 besvarelser og 40 supplerende interviews fra skuespillere, instruktører, ledere, producenter, koreografer, musicalperformere, sangere, undervisere og lærere.

#MeToo-bevægelsen startede som bekendt i filmbranchen, og for nyligt gik 664 personer fra den danske filmbranche sammen om en støtteerklæring til produktionsassistenten Emilia Moth, efter at hun havde fortalt om at blive chikaneret af den Oscar-nominerede dokumentarinstruktør Feras Fayaad (’Last Men in Aleppo’, ’The Cave’).

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af