Mads Mikkelsen og Anders Thomas Jensen afslører den sjoveste skuespiller på optagelserne til ’Retfærdighedens ryttere’

Mads Mikkelsen og Anders Thomas Jensen afslører den sjoveste skuespiller på optagelserne til ’Retfærdighedens ryttere’
Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann og Nicolas Bro i 'Retfærdighedens ryttere'. (Foto: Rolf Konow)

’Retfærdighedens ryttere’ har høstet flotte anmeldelser over hele linjen, og kritikerne efterlader således ingen tvivl om, at Anders Thomas Jensen igen har begået en film, der både er medrivende og drønende sorthumoristisk sjov.

I filmen forenes instruktøren med sine faste skuespillere Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas, der har været med i alle hans fire foregående (’Blinkende lygter’, ’De grønne slagtere’, ’Adams æbler’ og ’Mænd og høns’) samt Nicolas Bro, der har været med i de tre sidstnævnte.

Men det var den nye dreng i klassen, der gjorde det umuligt for stjernerne at holde masken under optagelserne, fortalte Mads Mikkelsen og Anders Thomas Jensen, da vi interviewede dem op til filmens premiere.

Nu er Lars Brygmann jo ikke ligefrem en novice, men ’Retfærdighedens ryttere’ er første gang, han er indlemmet i Anders Thomas Jensen-familien. Her spiller han matematik- og hackergeniet Lennart, der er mere end almindeligt godt tilfreds med sine egne evner, mens han samtidig har et mildest talt patologisk forhold til lader. Anført af Nikolaj Lie Kaas’ Otto opsøger han Mads Mikkelsens Markus for at overbevise ham om, at den ulykke, hvor hans kone omkom, slet ikke var en ulykke.

Brygmann har en lang række fantastiske oneliners og leveringer – som de altså heller ikke på settet kunne stå for.

»Lars var den, hvor jeg tænkte: Det er simpelthen løgn. Når jeg ikke har hørt replikken før, så prøver jeg at sige den inde i hovedet og gætte, hvordan han kommer til at sige den. Og jeg har endnu ikke ramt den«, siger Anders Thomas Jensen.

»Man kan ikke forudsige, hvordan han gør det. Han har en turnering og en intonation, der er… det er helt vanvittigt, hvordan han får leveret replikken. Og det vildeste er, at det holder ni ud af ti gange, hvor man tænker: Det kan man faktisk godt bruge«.

Mads Mikkelsen var også imponeret over sin kollega, som han aldrig tidligere har spillet sammen med på film (men dog på teater og naturligvis i ‘Rejseholdet’), selvom de kom frem i samme generation i 90’erne.

»Det er gak. Der er et tidspunkt i filmen, hvor tosserne besøger mig første gang og skal bakke ud ad indkørslen. Og det er Lennart ikke så god til. Den scene var otte minutter, da de filmede den, og de skulle så samtidig filme mig, der bare helt tørt kiggede på, hvad der foregik. Jeg tror, jeg holdt i 20 sekunder ad gangen, så måtte jeg ud«, fortæller han.

Skuespilleren og instruktøren tilføjer, at Nicolas Bro også fik dem til at bryde sammen af grin ét par gange som den skærmopløsningsfikserede Emmenthaler. Men der hersker altså ingen tvivl om, hvem der tog dem mest på sengen for rullende kameraer: Den 63-årige, nye dreng i klassen.

Læs vores store interview med Mads Mikkelsen og Anders Thomas Jensen her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af