Nicole Kidman om arbejdet på ‘The Lighthouse’-instruktørs nye film: »Jeg er temmelig skrækslagen lige nu«

Nicole Kidman om arbejdet på ‘The Lighthouse’-instruktørs nye film: »Jeg er temmelig skrækslagen lige nu«
Nicole Kidman. (Foto: Amy Sussman/Getty Images)

Forventningerne er kæmpestore til Robert Eggers’ næste projekt, vikingefilmen ‘The Northman’. Det skyldes både det overordentlig høje niveau i instruktørens to hidtige spillefilm, ‘The Witch’ og ‘The Lighthouse’, og den nye films stjernespækkede cast med blandt andre Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe, Ethan Hawke, Björk og vores danske ven Claes Bang.

‘The Northman’, hvis manuskript Eggers har lavet i samarbejde med den islandske digter Sjón, foregår i Island omkring 900-tallet, hvor en nordisk prins skal hævne mordet på sin far.

Efter en pludselig, corona-relateret nedlukning tidligere på året går optagelserne til filmen omsider i gang i denne måned. I den anledning har Nicole Kidman udtalt sig om sine forventninger til projektet.

»Jeg er temmelig skrækslagen lige nu. Jeg lyder rolig, men du har ikke lyst til at se, hvad der foregår på indersiden«, siger Hollywood-stjernen til Collider om det forestående arbejde, som, hvis man kender Eggers ret, bliver ganske krævende.

»Jeg ville elske at sige, at jeg ved, hvad jeg laver, men meget af tiden tager jeg meget spontane og ret dristige beslutninger med meget lidt forsigtighed eller overvejelse. Det handler meget om at lægge det fra sig og bare sige ‘okay, jeg giver det et forsøg’. Men hvis du ser på min karriere, kan du se det. Ting kan lykkes eller ej, men jeg er altid dedikeret til processen«.

Kidman kan i øjeblikket opleves i den Susanne Bier-instruerede HBO-serie ‘The Undoing’, og i forbindelse med både den og ‘The Northman’ hylder skuespilleren de kunstneriske film- og serieskaberes visioner:

»Jeg er dybt dedikeret til de filmskabere, som jeg kalder auteurs. De er så stærke i deres visioner og deres evner. Jeg lavede et løfte, da jeg var omkring 14 år gammel, om at jeg ville rejse verden rundt og arbejde med forskellige nationaliteter i forskellige lande, i forskellige genrer og med forskellige fortællinger. Det er mit kald. Så at blive bedt om at være med (i ‘The Northman’, red.), er et privilegium«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af