George Lucas forsvarer corny ‘Star Wars’-dialog: »De fleste forstår ikke ‘Star Wars’ stil«

George Lucas forsvarer corny ‘Star Wars’-dialog: »De fleste forstår ikke ‘Star Wars’ stil«
Anakin kysser med Padmé i 'Star Wars: Attack of the Clones'.

»May the Force be with you!

‘Star Wars’-franchisen har budt på mange uforglemmelige replikker, men dialogen i de nyere prequels er blevet kritiseret for at være uforglemmelige af de helt forkerte årsager.

Skuffede fans har især langet ud efter instruktør og manuskriptforfatter George Lucas for filmen ‘Star Wars: Attack of the Clones’ fra 2002 på grund af corny dialog som:

»Jeg er hjemsøgt af det kys, du aldrig skulle have givet mig«.

Den kritik er skaberen af franchisen på ingen måde enig i. I den nyligt udgivne bog ‘The Star Wars Archives 1999-2005’ udtaler George Lucas, at filmens dialog er i tråd med universet som helhed.

»Det er præsenteret meget ærligt, det er ikke ment for sjovt overhovedet, og det er lige til grænsen. Men det er konsekvent, ikke kun med resten af filmen, men med ‘Star Wars’ overordnede stil. De fleste forstår ikke ‘Star Wars’ stil. De forstår ikke, at der er et underliggende motiv, der er meget ligesom en western fra 1930’erne eller en matinee-serie om lørdagen«.

Lucas uddyber:

»Den tilhører den mere romatiske periode af filmskabelse og adventure-film. Og denne film er endnu mere et melodrama end de andre. Der er mere sæbeopera i denne her, end der har været i fortiden, så at sætte scenen op og iscenesætte dem (skuespillerne, red.) var mere komplekst, end det plejer at være«.

Eftersom sæbeopera-dialogen var nyt for alle, øvede Lucas og resten af holdet dialogen i god tid inden indspilningerne.

»På lørdagen inden ville jeg bruge hele dagen på at øve med skuespillerne og kameramanden, og vi vil klargøre scenen og øve den et par gange. Så resten af ugen ville vi have en klar vision om, hvad vi lavede, uden at skulle bruge tid på settet til at finde ud af tingene«.

Disney har i øjeblikket utroligt mange ‘Star Wars’-film i støbeskeen, hvilket du kan læse mere om her.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af