Netflix afslår britisk kulturminister: Vil ikke advare om, at ‘The Crown’ er fiktion

Netflix afslår britisk kulturminister: Vil ikke advare om, at ‘The Crown’ er fiktion
Emma Corrin i 'The Crown'

Storbritanniens kulturminister Oliver Dowden udtalte sig i slutningen af november om Netflix’ storserie ‘The Crown’, der har modtaget kritik for at tage sig kreative friheder i skildringen af virkelighedens royale personer. Nærmere bestemt ønsker Dowden, at Netflix fremover vil starte hvert afsnit af ‘The Crown’ med en advarsel, der tydeliggør, at serien er fiktion.

»Uden dette frygter jeg, at en generation af seere, som ikke selv oplevede disse begivenheder, kan forveksle fiktion med sandheden«, lød det fra kulturministeren.

Nu giver Netflix et klokkeklart afslag på dén forespørgsel:

»Vi har altid præsenteret ‘The Crown’ som et drama – og vi har al tillid til, at vores medlemmer forstår, det er et fiktionsværk, som er løst baseret på historiske begivenheder. Derfor har vi ingen planer om – og ser ikke behovet for – at tilføje en advarsel«, skriver streamingtjenestens repræsentanter i en officiel udtalelse til Deadline.

‘The Crown’s fjerde sæson fik premiere i sidste måned og følger blandt andet Prins Charles og Prinsesse Dianas spirende forhold og stormombruste ægteskab i slutningen af 70’erne. To yderligere sæsoner er planlagt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af