Royale insidere beskylder ’The Crown’ for usande skildringer af det britiske kongehus

Royale insidere beskylder ’The Crown’ for usande skildringer af det britiske kongehus
Josh O'Connor som Charles og Emma Corrin som Diana. (Foto: Netflix)

Fjerde sæson af ’The Crown’, som netop har fået premiere på Netflix, beskyldes nu af insidere fra det britiske kongehus for at malke forholdet mellem Prins Charles (spillet af Josh O’Connor) og Prinsesse Diana (Emma Corrin) og skildre begivenhederne på usand vis.   

Blandt andet fortæller forfatter Penny Junor, som står bag samtlige officielle biografier om det britiske kongehus, at Prins Charles sandsynligvis vil blive ærgerlig over at se scenen, hvor hans onkel, Lord Mountbatten (Greg Wise), siger til ham, at kongefamilien er skuffet over hans forhold til ekskæresten Camilla Parker-Bowles (Emerald Fennell).

Hertil påpeger hun, at episoden ikke blot er historisk ukorrekt, men også at det vil gøre ondt på prins Charles at se, da han var tæt knyttet til Mountbatten.

»Det er den mest grusomme, uretfærdige og forfærdelige skildring af næsten dem alle sammen«, fortæller Junor, som i interviewet til The Times også beskylder seriens forfatter og instruktør Peter Morgan for at have pyntet på sandheden for at skabe drama.

Den samme beskyldning kommer fra fortrolige til prins William, der fortæller til The Mail on Sunday, at prinsen angiveligt skulle være stærkt utilfreds med skildringen af sin familie og trist over, at »hans forældres forhold bliver udnyttet og præsenteret på en falsk måde for at tjene penge«. 

»Det er ikke rigtigt eller retfærdigt, især når så mange af de ting, der bliver skildret, ikke repræsenterer sandheden«, lyder det blandt andet fra samme kilde.

 Fjerde sæson af ’The Crown’ kan ses på Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af