Netflix skal advare om, at ‘The Crown’ er fiktion, mener britisk kulturminister

Netflix skal advare om, at ‘The Crown’ er fiktion, mener britisk kulturminister
'The Crown' sæson 4. (Foto: Netflix)

Netflix’ populære og produktionstunge serie ‘The Crown’ har i forbindelse med premieren på fjerde sæson fået royal kritik for at tage sig kreative friheder i skildringen af sine hovedpersoner.

Nu slutter Storbritanniens kulturmister, Oliver Dowden, sig til de kritiske røster. Til The Daily Mail udtaler han, at Netflix bør advare sine seere om, at ‘The Crown’ er en fiktionsserie, og at der dermed forekommer usandheder om virkelighedens personer undervejs.

»Det er et smukt produceret fiktionværk, så ligesom ved andre tv-produktioner bør Netflix i starten være meget tydelige omkring, at det er netop det (fiktion, red.)«, siger kulturministeren.

»Uden dette frygter jeg, at en generation af seere, som ikke selv oplevede disse begivenheder, kan forveksle fiktion med sandheden«.

Ifølge The Daily Mail forventes det, at Dowden vil skrive en formel anmodning til streaminggiganten om at indsætte en fiktionsadvarsel i starten af hvert afsnit i serien, der i sin nye sæson dramatiserer forholdet mellem Prins Charles og Prinsesse Diana i slut-70’erne.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af