Patty Jenkins er enig med Nolan – men er glad for at sende ‘Wonder Woman: 1984’ direkte til streaming

Patty Jenkins er enig med Nolan – men er glad for at sende ‘Wonder Woman: 1984’ direkte til streaming
Gal Gadot i 'Wonder Woman: 1984'.

Biograferne fik en mavepuster af dimensioner, da Warner Bros. i sidste uge bekendtgjorde, at de vil sende alle deres 17 film i 2021 direkte til studiets egen streamingtjeneste HBO Max samtidig med biografpremieren, herunder kæmpe produktioner som ‘Dune’ og ‘Matrix 4’.

Nyheden har sendt chokbølger gennem filmindustrien, og beslutningen har fået massiv kritik fra mange leder og kanter, blandt andet fra den prominente instruktør Christopher Nolan, der i går sendte en decideret sviner Warners vej.

»Nogle af vores industris største filmskabere og vigtigste filmstjerner gik i seng natten inden med idéen om, at de arbejdede for det bedste filmstudie, og de vågnede op og fandt ud af, at de arbejdede for den værste streamingtjeneste«, udtalte ‘Tenet’-instruktøren til The Hollywood Reporter.

Warner Bros. første forsøg på simultan-modellen kommer allerede i år, når studiet sender den ventede ‘Wonder Woman: 1984’ ud på HBO Max i USA. Filmens instruktør Patty Jenkins er ligesom Nolan bekymret for branchens fremtid, men forsvarer dog beslutningen om at lancere lige netop ‘Wonder Woman: 1984’ på streamingtjenesten.

»Jeg er enig med Chris. Jeg synes ikke, det er godt for fremtidens film (at sende storfilm direkte på streaming, red.), når Covid er overstået. Men vores film var anderledes. Den blev præsenteret på en meget anderledes måde, i og med at vi er midt i pandemien lige nu, og folk lider og kæmper virkelig, og valget er mellem at sidde på vores film og vente eller udgive den«, siger Jenkins til CNN og understreger, at det er en ekstraordinær situation.

»I denne her sag, på det her tidspunkt kun, var jeg virkelig begejstret for ideen. Den største grund til, at jeg er filmskaber er for at forsøge at dele oplevelser med menneskeheden og have et fælles øjeblik af at dele noget. Ja, jeg elsker, når det sker i biograferne, men det her år er jeg så rørt og bevæget over, at det kommer til at ske i menneskers hjem, når de ikke kan gå andre steder hen«.

»Jeg er med Chris. Jeg kommer til at gå direkte tilbage til at være partner med biografindustrien. Det er derfor, jeg laver film«, slutter Jenkins.

‘Wonder Woman: 1984’ er blevet udskudt flere gange under corona, men skulle have ramt de danske biografer 25. december. Nu er premieren grundet den nye nedlukning blevet udskudt til 14. januar 2021.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af