Apple TV+ opruster i streamingkrigen med serier båret af Sofia Coppola og Brie Larson

Apple TV+ opruster i streamingkrigen med serier båret af Sofia Coppola og Brie Larson
Brie Larson (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

Covid-19 har på mange måder fungeret som et rygstød for streamingtjenesterne, men mens Disney+ og Netflix buldrer derudaf, har det knebet mere for eksempelvis HBO Max og Apple TV+.

Førstnævnte har reageret med planen om at kaste alle Warner-film på tjenesten samtidig med biografpremieren, mens Apple nu kan lancere indtil flere kommende projekter med prominente navne bag.

Sofia Coppola, der senest var aktuel med sidste års ligeledes Apple TV+-distribuerede ’On the Rocks, som fik fire stjerner af vores anmelder, er den ene af de to markante forstærkninger, som streamingtjenesten nu kaster store summer efter.

I en artikel fra Wall Street Journal bliver Coppolas navn sat i forbindelse med en tv-adaption af Edith Whartons novelle ’The Custom of the Country’ fra 1913. Novellen tager udgangspunkt i USA i det 20. århundrede, hvor en ung kvinde fra Midtvesten ved navn Undine Spragg rejser til New York i håb om at kravle op ad den sociale rangstige.

’The Custom of the Country’ vil markere Coppolas officielle seriedebut. Samtidig forlyder det, at serien skulle indbringe Coppola en af de mest profitable løncheks i hendes karriere.

Apple har desuden, ifølge Variety, fået fat i Oscar-vinder Brie Larson, der skal medvirke i og producere ’Lessons in Chemistry’ af Susannah Grant, der blev Oscar-nomineret for bedste manuskript for ’Erin Brockovich’ (2000). Serien er baseret på en kommende novelle af samme navn skrevet af Bonnie Garmus.

I ’Lessons in Chemistry’ skal Larson spille Elizabeth Zott, en kvinde i 1960’erne, som drømmer om en karriere inden for videnskab, men på grund af tidens misogyni må tage til takke med husarbejde. Efter en række personlige nedture øjner hun chancen for at få foden inden for videnskabens dør igennem sin rolle som vært for et madprogram.

Misogyni er for øvrigt et begreb, Brie Larson er ærgerligt bekendt med. I 2019, forud for premieren på ’Captain Marvel’, florerede der både kvindehadske kommentarer om skuespillerens ligestillingsfokus og udseende i kommentarsporet til Youtube-videoen ’Brie Larson Totally Doesn’t Hate ’White Men’ – Captain Marvel Isn’t For ’Whites’ Though’.

Hverken ’The Custom of the Country’ eller ‘Lessons in Chemistry’ har premieredatoer og er endnu i de spæde produktionsstadier.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af