Keira Knightley vil ikke medvirke i nøgenscener fremover – slet ikke med mænd bag kameraet

Keira Knightley vil ikke medvirke i nøgenscener fremover – slet ikke med mænd bag kameraet
Keira Knightley. (Foto: Tristan Fewings/Getty Images)

Keira Knightley har medvirket i et hav af film, fra ’Love Actually’ til ’Pirates of the Caribbean’-trilogien. Hun har også medvirket i en række film, hvor hendes rolle krævede, at hun skulle være nøgen – ofte foran et mandligt filmhold.

Men nu trækker hun, i et interview i Chanel Connects podcast, en streg i sandet:

»Jeg er for forfængelig, min krop har født to børn, og jeg har bare ikke lyst til at stå nøgen foran en gruppe af mænd«, siger hun.

Hun uddyber, at hendes beslutning i høj grad skyldes en manglende lyst til at lægge krop til »the male gaze«, det mandlige blik.

»Det er delvist forfængelighed, men det er også the male gaze. Jeg føler mig meget ubekvem, når jeg i dag skal forsøge at portrættere the male gaze«.

Derfor har hun valgt at få indskrevet en klausul i sine kontrakter, der frasiger hende at optræde nøgen foran kameraet.

Knightley udelukker dog ikke fuldstændig tanken om igen at medvirke i en nøgenscene, men det forudsætter først og fremmest, at rollen passer til hendes nuværende stadie i livet, for eksempel ved at handle om enten moderskab eller accept af kroppen. Og at der står en kvindelig instruktør bag kameraet:

»Jeg har ikke bandlyst det fuldkomment, men det har jeg egentlig med mænd«, siger hun i Chanel-podcasten.

Tidligere i sin karriere har den Oscar-nominerede Knightley ikke været bange for at sætte privatlivet, og sit eget velvære, foran karrieren. I 2019 stod hun frem og fortalte, hvordan hun blev diagnosticeret med PTSD og måtte lægge karrieren på hylden i et års tid for at komme sig, efter paparazzierne havde forfulgt hende massivt.

Senest var Keira Knightley aktuel med Philippa Lowthorpe’s ’Misbehaviour’ (2020), der havde danske Clara Rosager på rollelisten.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af