‘The Last of Us’-serie skifter instruktør med et overraskende, men tilpas dystert valg

‘The Last of Us’-serie skifter instruktør med et overraskende, men tilpas dystert valg
'The Last of Us'.

Det skulle egentlig have været svenske Johan Renck, der i en genforening med ‘Chernobyl’-kollega Craig Mazin skulle have instrueret HBO’s ventede spilfilmatisering af ‘The Last of Us’.

Men kalenderen gik ikke op (sikkert på grund af en anden kommende serie), og i stedet har produktionen scoutet landskabet for talentfulde folk, der bevæger sig naturligt i filmisk mørke og anarki.

Og de synes at have truffet et godt, om end også dristigt valg i form af russiske Kantemir Balagov, der fik sit gennembrud med festivalhittet ‘Beanpole’, som vi anmeldte til fem stjerner så sent som i weekenden, efter den har fået sin danske streamingpremiere på Mubi.

‘Beanpole’ er en udpræget arthousefilm – om to kvinder efter Leningrad-slaget under Anden Verdenskrig – og den er både mørk og kompromisløs på en måde, så man måske godt kunne tænke, at Balagov var for artsy til en mainstreamfortælling på tv, men omvendt er det meget godt set, at netop han vil kunne bringe dyster og autentisk stemning til det postapokalyptiske univers fra det anerkendte spil.

Balagov vil blive konceptualiserende instruktør på første afsnit, Craig Mazin er som sagt hovedforfatter på serien, og premieren vil sandsynligvis blive i løbet af 2022.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af