’Fate: The Winx Saga’: Netflix-serie er et must-see for fans og teenserie-junkies

’Fate: The Winx Saga’: Netflix-serie er et must-see for fans og teenserie-junkies
Sadie Soverall i 'Fate: The Winx Saga' på Netflix. (Foto: Jonathan Hession/Netflix)

Efter en tragisk ulykke er Bloom rejst til The Otherworld. Et fortryllet parallelunivers bestående af syv riger, hvor feerne bor. Hendes nye læremester, forstanderinden (Eve Best fra ’Nurse Jackie’) på kostskolen Alfea, har i al hemmelighed headhuntet den unge vrede kvinde, hvis magiske evner man ikke har set magen til i århundreder.

Om vores uvillige heltinde vil det eller ej, skriver hun sig ind i en større sammenhæng, der strækker sig udover ’Fate: The Winx Saga’.

Og hvis historien om den skjulte fe-verden lyder bekendt, er det måske, fordi du allerede har zappet forbi de bevingede Winx’er en lørdag morgen engang i midt-00’erne. Dengang kørte forlægget – den animerede italienske ’Winx Club’-serie – nemlig på TV 2.

Har du før set en serie centreret om en venindegruppe, der er nøje designet til, at alle kan spejle sig i ét af medlemmerne, så kender du også Winx-feerne, der i Netflix-versionen læner sig op af ’Skam’-konstellationen.

Lige fra den seje – og eneste farvede – fe Aisha, den rige, blonde Stella og modne og sofistikerede Musa til den sjove værelseskammerat Terra, hvis holdning de andre ofte glemmer, »fordi jeg er tyk«, som hun udtrykker det.

Endelig er der ild-feen Bloom. Gruppens Eva. Slangen i Edens have. »Du må gerne være med til at lege Winx Club, men så skal du være Bloom«, lød svaret altid, hvis man i 3. klasse ikke nåede hurtigt nok ud i skolegården.

Trods sin status som hovedkarakter, er Bloom nemlig så træls, at enhver kan se, at hun ikke er værd at samle på. Hendes stakkels venner – og seerne for den sags skyld – har derfor bare pænt at se måbende på, når den rødhårede furie over seks kompakte episoder kører solo og brænder alt ned i sin søgen efter sit ophav. Alt imens hun flirter med sin venindes fyr!

Hannah van der Westhuysen som Stella, Abigail Cowen som Bloom og Precious Mustapha som Aisha i ‘Fate: The Winx Club Saga’. (Foto: Jonathan Hession/Netflix)

Trods sin øretæveindbydende personlighed sælger skuespilleren Abigail Cowen (’Stranger Things’) sin undren over den nye fe-verden flot. Der er intet som en uvidende hovedkarakter, der skal have alt forklaret, så selv nyankommne til Winx-universet føler sig velkomne på Alfea.

De resterende fire Winx’eres mere originale gemytter vejer heldigvis op for Blooms dumheder. Serieskaber Brain Young, der tidligere har stået bag det mest skandaløse vendekåbedrama i ’Vampire Diaries’, har klogeligt givet både venindegruppen og Alfea et makeover.

Modsat originalen er verdenen i ’Fate: The Winx Saga’ nemlig ikke opdelt efter køn. Unge mænd kan nu lige så vel være feer på kostskolen, som kvinder kan svinge stridsøksen på nabosoldaterakademiet for ’Specialister’ – feernes højre hånd på slagmarken.

Derudover ryges der tæt med joints, mens seksualiteten blandt eleverne er så flydende, at det bogstaveligt talt drypper ned af væggene, mens der sextes til højre og venstre.

I den mere kære ende giver woke-stemningen også plads til gode snakke på pigeværelset og en mere løs tilgang til, hvad der kan deles blandt venner, som når isen i første afsnit skal brydes mellem de nye roommates. »Min første menstruation«-fortællingerne får sig en overhaling, når de unge kvinder, med røde ører, deler skrækhistorier om første gang, de opdagede deres magiske kræfter.

Det er en smule ærgerligt, både for fans og nye seere, at magien ikke altid flyder så let som samtalerne. Den ikoniske transformationsmagi er nemlig gået tabt, da den sidste magtfulde fe døde. Et samlingspunkt for den originale serie var ellers, når Bloom & Co. kastede sig ud i det ultimative makeover, der bød på glimmer-bh’er, korte skørter og vinger fra den øverste Victorias Secret-skuffe.

Den tabte forvandlingsmagi bliver symptomatisk for serien, der ironisk nok mangler det ekstra pust af magi, der gør, at den adskiller sig fra andre teendramaer som ’Riverdale’ og ’Outer Banks’.

Alligevel er der gennem ’Fate: The Winx Saga’ tilstrækkelig med godbidder til de inkarnerede fans, der gør serien til et must.


Kort sagt:
Trods en uhørt usympatisk hovedkarakter basker ’Fate: The Winx Saga’ sig i mål som en teenserie, der er et must for fans og charmerende underholdning for nybegyndere i fantasyuniverset.

Anmeldt på baggrund af hele første sæson.

’Fate: The Winx Saga’. Serie. Hovedforfatter: Brian Young. Medvirkende: Abigail Cowen, Precious Mustapha, Eliot Salt, Eva Birthistle, Robert James-Collier. Spilletid: 6 afsnit á 50 min. Premiere: Kan ses på Netflix
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af