Lever vi rent faktisk i en simulation? ’A Glitch in the Matrix’ undersøger sagen – se traileren

Lever vi rent faktisk i en simulation? ’A Glitch in the Matrix’ undersøger sagen – se traileren
'A Glitch in the Matrix'. (Foto: Magnolia Pictures.)

Spørgsmålet om, hvorvidt virkeligheden omkring os er en simulation, er noget, der siden ’The Matrix’ (fjerde installation af franchisen lander efter alt at dømme i år) premiere i 1999 løbende har gennemsyret populærkulturen.

I traileren til Rodney Ascher’s dokumentar ’A Glitch in the Matrix’, der havde premiere på årets Sundance Festival, kommer simulationsteorien under fornyet fokus – med for mange nok overraskende resultater.

Aschers dokumentar læner sig tæt op ad ‘The Matrix’-præmissen. Med afsæt i en tale af science-fiction-forfatteren Philip K. Dick samt diverse videnskabelige, filosofiske og konspiratoriske teorier forsøger Ascher og hans dokumentarhold at finde ud af, hvorvidt vi som mennesker er fanget i ’The Matrix, og dermed påvise det umulige: At virkeligheden omkring os blot er en simulation.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ascher har før gjort sig bemærket med undersøgelser af det konspiratoriske i ’Room 237’, der undersøgte forskellige fortolkninger af Stanley Kubricks ’The Shining’.

Med ’A Glitch in the Matrix’ tager han et spadestik dybere for at finde svar på, om vores verden i virkeligheden er en simulation styret af en ukendt entitet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af