Netflix allerede på trapperne med film om GameStop-sagen

Netflix allerede på trapperne med film om GameStop-sagen
Noah Centineo. (Foto: Michael Tran | FilmMagic)

Som man måske har læst om, er der i den seneste tid sket noget højst usædvanligt på aktiemarkedet. GameStop, den ellers kriseramte internationale computerspilbutik, har mærket et voldsomt boost i dens aktier, efter en Reddit-gruppe ved navn WallStreetBets har udøvet en form for ukonventionel aktivisme.

Reddit-gruppen investerede i GameStops blodrøde aktier for at genere de såkaldte hedgefonde, der havde shortet aktien, det vil sige sat penge på, at dens aktie skulle falde. GameStops helt unaturligt høje aktiestigning har fået hedgefonde til at miste milliarder, mens helt almindelige investorer har høstet en god profit.

Historien er ikke gået ubemærket hen i Hollywood. Ifølge Deadline har Netflix landet Mark Boal, manuskriptforfatteren bag anerkendte film som ’The Hurt Locker’ og ’Zero Dark Thirty’.

Sammen med journalisten Scott Galloway skal Boal skrive en film om GameStop-sagen, der dog også anlægger et større perspektiv, hvor det problematiseres, hvor meget magt de sociale medier har fået over dele af samfundet igennem de seneste år.

Ifølge Deadline har filmen, der endnu mangler en instruktør, hyret Noah Centineo, der er blevet castet til en ukendt rolle. Centineo er bedst kendt for sin medvirken som Peter i ’To All the Boys I’ve Loved Before’-trilogien, blandt andet den kommende ’To All the Boys I’ve Loved Before: Always and Forever, som får premiere her i februar.

Om GameStop-filmen vil blive fortalt ud fra WallStreetBets, hedgefondenes eller et helt tredje synspunkt er fortsat uvist, men Netflix er angiveligt klar til at påbegynde produktionen hurtigst muligt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af