CPH:DOX forlænger festivalen grundet biografhåb – og annoncerer lovende live-program

CPH:DOX forlænger festivalen grundet biografhåb – og annoncerer lovende live-program
'American Utopia'. (Foto: PR.)

Sidste år blev landet lukket ned, få uger før CPH:DOX-festivalen skulle løbe af stablen, og i år har den store danske dokumentarfestival været tilsvarende uheldig: Festivalen var planlagt 21. april-2. maj – og biograferne må ifølge de nye genåbningsplaner åbne 6. maj.

Men det slår stadig ikke festivalen ud af kurs. De har reageret prompte og forlænget festivalperioden til 12. maj, så nogle af filmene kan nå at få deres fortjente plads i biograflyset, mens de samtidig har et omfattende digitalt program klar, som de hele tiden har planlagt efter som en plan b.

Forleden annoncerede festivalen konkurrenceprogrammet, og nu kan de også afsløre nogle af de gæster, der lægger vejen forbi festivalen – digitalt. Der vil således være 40 digitale live-talks med navne som perfomancekunstneren Mariana Abramovic, filosoffen Seyran Ateş og musikeren David Byrne. Sidstnævntes koncertfilm ’American Utopia’ vises på festivalen og fik tidligere i år topkarakter af vores anmelder.

Foruden Byrne og co. vil debatpanelerne blandt andet fokusere på aktuelle emner som de danske børn i syriske fangelejre og det danske herrelandshold i fodbolds potentielle deltagelse i VM i Qatar.

Årets i alt 180 dokumentarfilm vises alle på festivalens streamingplatform, mens vi endnu ikke ved, hvor mange af filmene der når at få en biografvisning.

Direktøren for CPH:DOX, Tine Fischer, glæder sig til at møde publikum fysisk igen, men forsikrer samtidig i en pressemeddelelse, at der er arbejdet hårdt på det digitale program.

»Det vil være fantastisk at kunne fejre genåbningen med vores store, dedikerede biografpublikum. I marts 2020 var CPH:DOX den første dokumentarfilmfestival i verden, der gik online og blev digital. Nu gør vi klar til at afvikle en festival, som har et større og mere ambitiøst digitalt univers end nogensinde før«, siger hun og tilføjer:

»Sideløbende arbejder vi på, at vores festival også kan få en fysisk dimension med visninger af et udvalg af årets film på det store lærred. Derfor udvider vi nu festivalen med et ekstra biografprogram, der kan blive skudt i gang den 6. maj. Vi glæder os helt afsindigt til at møde vores publikum igen – både digitalt og i biograferne«.

Når CPH:DOX nu for andet år i træk er en primært digital oplevelse, betyder det også, at den københavnske festival kommer længere ud i landet, end den plejer.

»Store dele af Danmark – ikke mindst kulturen – vil fortsat være lukket ned, når vi tager hul på CPH:DOX den 21. april. Jeg er derfor super glad for, at vi i år står klar med et stort og ambitiøst digitalt program, som kan opleves af alle i Danmark – uanset om man bor i København, Kerteminde eller Kolding«, siger Tine Fischer.

»Vores digitale univers bliver alt andet end en Zoom-konference, men i stedet et levende samlingspunkt. Med de mange live-debatter skaber vi et rum, hvor vi kan mødes og lytte til både store kunstnere, kendte eksperter og nogle af de stemmer, vi måske ikke altid giver så meget opmærksomhed«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af