‘Druk’-succesen fortsætter: Mads Mikkelsen og Thomas Vinterberg nomineret til BAFTA

‘Druk’-succesen fortsætter: Mads Mikkelsen og Thomas Vinterberg nomineret til BAFTA
Mads Mikkelsen i 'Druk'.

Der går snart sagt ikke en uge i disse måneder, hvor Thomas Vinterbergs mesterstykke ‘Druk’ ikke bades i international hæder.

Og mens vi går og venter på de snarlige Oscar-nomineringer, hvor filmen ligger lunt i svinget til en nominering for Bedste udenlandske film, kan vi og holdet bag glæde os over, at den »britiske Oscar«, BAFTA, nu også sender et skud kærlighed efter ‘Druk’.

Dramaet om fire gymnasielærere, der med tragiske følger eksperimenterer med hverdagsdruk, er således netop blevet nomineret til Bedste udenlandske film, Bedste mandlige hovedrolle (Mads Mikkelsen) og Bedste instruktør (Thomas Vinterberg) og Bedste manuskriptforfatter (Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm).

Vinterbergs ‘Jagten’ og ‘Festen’ blev også BAFTA-nominerede i sin tid, men måtte gå tomhændede hjem. Hvorfor vi naturligvis krydser fingre og tæer for, at ‘Druk’ i år sejrer hele vejen til vinderpodiet, når BAFTA løber af stablen i London 11. april.

‘Druk.

I kategorien Bedste skuespiller er Mads Mikkelsen oppe imod Riz Ahmed i ‘Sound of Metal’, Adarsh Gourav i ‘The White Tiger’, Anthony Hopkins i ‘The Father’ og storfavoritten Chadwick Boseman for ‘Ma Rainey’s Black Bottom’, som i forrige uge posthum modtog en Golden Globe.

Vinterberg skal dyste mod Golden Globe-vinder Chloé Zhao for ‘Nomadland’, Shannon Murphy for ‘Babyteeth’ (‘Milla’), Jasmila Žbanić for ‘Quo Vadis, Aida?’, Sarah Gavron for ‘Rocks’ og Lee Isaac Chung for ‘Minari’ (filmen, der slog ‘Druk’ som Bedste udenlandske film ved Golden Globe).

Siden ‘Druk’ sidste år blev udtaget til hovedkonkurrencen i Cannes, har filmen vundet adskillige europæiske festivalpriser, heriblandt hovedprisen på London Film Festival og hovedrolleprisen på San Sebastián International Film Festival.

Efterårets prisregn kulminerede ved uddelingen af European Film Awards i december, hvor filmen hjemtog fire af de største priser for Bedste Europæiske Film, Bedste Europæiske instruktør og Bedste Europæiske Skuespiller.

‘Druk’ blev sidste år en gedigen biografsucces herhjemme med over 600.000 solgte billetter midt i en coronatid.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af