Se Thomas Vinterberg i samtale med Sofia Coppola – diskuterer familieliv, tragedie, ‘Festen’ og ‘Druk’

Se Thomas Vinterberg i samtale med Sofia Coppola – diskuterer familieliv, tragedie, ‘Festen’ og ‘Druk’
Thomas Vinterberg. (Foto: Anders Overgaard.)

‘Druk’ er stadig godt med i Oscar-kapløbet, og i den anledning har filmmediet The Playlist inviteret Thomas Vinterberg forbi til en samtale om filmen.

For at gøre videochatten med den danske instruktør lidt mere interessant, har de koblet ham sammen med instruktøren af en anden alkohol-relateret filmtitel fra 2020, nemlig Sofia Coppola, som står bag ‘On the Rocks’ med Bill Murray og Rashida Jones.

I samtalen kommer de to instruktører blandt andet ind på, hvorfor familieliv ofte fylder meget i begges film. Her fortæller Vinterberg om, hvordan han som barn flyttede i kollektiv sammen med sine forældre »i et stort hus fuld af mennesker, blandt intellektuelle og kønsorganer«.

»Jeg synes, ‘Festen’ er den bedste film nogensinde lavet om familielivet«, lyder Coppolas ros efterfølgende om danskerens tidlige gennembrudsfilm.

Senere i videoen fortæller hun også, at hun faktisk havde udset en rolle til Thomas Vinterberg i sin film ‘Marie Antoinette’:

»Jeg ville gerne have, at Thomas skulle spille greve Fersen i ‘Marie Antoinette’«, fortæller hun om den rolle, der altså gik til Jamie Dornan.

»Han har altid været greve Fersen for mig. Og da jeg mødte dig med din datter, var hun så sød, når hun sagde, ‘han er greve Fersen’. Så du er altid greve Fersen for mig.«

Vinterberg forklarer også, hvordan hans datters tragiske og alt for tidlige død påvirkede ‘Druk’, så filmen gik fra at være en hyldest til alkohol til at blive en hyldest til livet – ligesom instruktøren tidligere er gået i dybden med op til filmens danske premiere.

Se hele videosamtalen herunder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af